Willy Legendre werkt in Pakistan, in een regio waar veiligheid écht een probleem is.

timthumb.php
Voor de zomer organiseerden we een Wifties for Wifties avond ten voordele van Dr.Dilruba in BangladeshInternationaal hulpverlener en ontwikkelingshelper Willy Legendre was toen even in België.

Ondertussen zit Willy sinds 2 weken in Pakistan in Tando Muhamed Khan (TMK) in de Sindh provincie. Hij heeft de laatste weken al wat afgereisd tussen Islamabad en Karachi (vliegtuig) en heeft uren in de auto gezeten tussen Hyderabad en TMK. Willy staat aan het hoofd van een groot project, een serieuze verantwoordelijkheid én werken in een regio waar security echt een probleem is met de Taliban enz. 

Eergisteren kreeg ik een e-mail van Willy:Het leven in Sindh is werkelijk als wonen en werken in een documentaire van National Geography. 20 jaar Azië en Bangladesh en ik kijk nog steeds mijn ogen uit. Onlangs zag ik hier langs de spoorlijn rond zonsondergang een karavaan van honderden kamelen (TMK heeft een beetje het karakter van een woestijn). Een magnifiek beeld…” 

Gisteren na de Taliban-raid op de Pakistaanse school in Peshawar waar 141 om het leven kwamen liet Willy me weten dat hij diep geschokt is: [quote]Echt afschuwelijk! Het is de bloedigste terreurdaad uit de geschiedenis van het land. De Pakistanen zijn diep geschokt… We hebben de foute reactie om alle Pakistanen als terroristen te beschouwen, maar dat is hoegenaamd niet het geval. Die mensen hier in Pakistan zien echt af door de terreuraanslagen van de Taliban… [/quote]

Ik vraag of het voor hem veilig is om daar te werken?

Willy:Vooral die veiligheidssituatie waarmee je 24/24 moet rekening houden creëert een enorme druk. Het is dan ook de kunst om zoveel mogelijk te relativeren. Maar probeer dat maar eens na zo’n afschuwelijke terreurdaad. Ik coördineer projecten ‘in the middle of nowhere’. Morgen bespreek ik met de Belgische ambassadeur hoe het met de veiligheidstoestand zit in de regio waar ik werk. Ik ga geen risico’s nemen.

[typography font=”Lobster” size=”24″ size_format=”px”]Stay save Willy![/typography]

 

Reageren of een bericht naar Willy sturen kan hieronder of via helene@wifty.be

 

0 Comments

Leave a Comment