1498137_1379507872301957_742238740_o

We’re looking for World Wide Wifties, women over fifty from all over the world. On the road, traveling, working, retired, foreign friends… Share your story! We want to know all the Wifties in the world! :-)

Maak kennis met Ann (53) uit Frankrijk.

Bonjour Héléne,
Bonjour toutes les Wifties!

Ik ben Ann (53), fan van de Wifty-club vanaf het eerste uur, ’t voelt als een warm bad. Ik ben zot van rode lippenstift, All Stars, zonnebrillen, sjaals, Moleskine schriftjes, goeie boeken, waaiers, witte hemden, maar vooral van mijn vrienden. Ik ben hopeloos romantisch, soms een dramaqueen (zegt mijn man), dus eigenlijk moeten we nooit naar de opera. Ik kan de dag niet starten zonder mijn koffie en sigaret (bad, I know), heb veel te weinig geduld en heb net als jullie vaak gevloekt op die nieuwe fase in mijn leven.

Maar kijk, dan is er Wifty, en word ik altijd instant vrolijk van.

Vijftien jaar geleden stond mijn hele leven op z’n kop. Ik werd boempatat verliefd – was niet gepland – op een man die droomde van een leven in het zuiden. Impulsief en écht zonder nadenken, (zonder kinderen lukt dat), alles opgegeven in België en verhuisd naar de Provence.

Vier jaar  met plezier een chambre d’hôte gerund, en toch was er altijd het gevoel dat ik van alles miste uit mijn vorig leven. Van vrienden tot festivals, alles wat in België zo vanzelfsprekend is. Blijkbaar was het nog te vroeg om mezelf te settelen in een piepklein Frans dorp, hoe romantisch dat voor de meeste mensen ook lijkt. Dus werd nog maar eens noordwaarts verhuisd, om daar bij het uitpakken van de verhuisdozen vast te stellen dat je absoluut niet meer in die ratrace kan en wil meedraaien.

1475935_1379565225629555_264774265_nEt voilà, na 2 jaar terug naar het zuiden, maar nu wel nagedacht en ondertussen toch een beetje rustiger geworden. Sinds 6 jaar wonen we nu in Réauville in de Drôme Provençale, un petit paradis. Voor veel mensen een droom, maar ik raad ze altijd aan om in januari of februari hier eens een paar maand te komen wonen, als je de winters overleeft ben je pas écht klaar om hier te landen. En ook al is de lucht hier meestal blauw, mensen hebben hier dezelfde zorgen en besognes als in het noorden.

Vijftig worden heb ik gevierd in Rome, mijn droomstad. En ik zal daar met plezier hopelijk ook zestig worden. Maar eerst nog een paar jaar happy Wifty zijn, en hopelijk kan ik ooit eens op zo’n knalparty van jullie aanwezig zijn.

En van een retstart  als vijftiger gesproken, jullie zijn natuurlijk ook altijd welkom in ons nieuw mini-eetplekje hier. Heel mijn hart en ziel liggen erin. En de Rosé staat altijd koel! Ga maar eens piepen op http://www.bluedining.fr

“Il faut être gentil avec le bonheur” zegt Philippe Cathérine,

bij deze, warme groet et au plaisir!

Ann
xxx

WIFTIES (Women over Fifty) ALL OVER THE WORLD, WE WANT TO KNOW YOU! Please send an e-mail to helene@wifty.be with  your story, your opinion about 50+ and your Wifty advice. Please include a photo. THANK YOU!