sad-teen-girl

 

We kregen een mailtje van Fabienne naar aanleiding van onze Wifty reportage in NINA magazine: 

“Ik ben 53 jaar jong en ja hoor ook gedumpt door mijn man (voor een jong exemplaar) en bedankt voor de diensten op mijn werk (bedrijf was van hem).
Ik vind jullie ideeën onwaarschijnlijk en ben blij dat er mensen zijn die weten dat vrouwen boven de 50 heel veel te vertellen hebben, daarom vraag ik mij af of er ruimte is bij jullie voor iemand die enorm veel te vertellen heeft.”
 

Dat prikkelde onze nieuwsgierigheid dus nodigden we haar uit als Wifty Guest, want verhalen delen die voor andere vrouwen herkenbaar zijn is helemaal Wifty.
 
Wow, dat Fabienne’s verhaal zo heavy was hadden we niet verwacht. Lees even mee:

Lieve Wifties, ik wil heel graag mijn verhaal delen, zo hebben andere mensen er misschien ook iets aan, al is het maar een beetje troost.

Ik ben idd gedumpt op mijn 50 jaar en dan ook mijn werk kwijt, een bedrijf dat ik zelf had opgebouwd in mijn eentje, mijn ex had al een zaak en dus stond deze zaak ook op zijn naam en ik was als manager ingeschreven, was beter voor later zei hij en ik dacht er verder niet bij na.

Toch is dit niet het enige dat ik wil delen. Ik heb 2 kinderen uit mijn eerste relatie die ik alleen heb opgevoed, pas na mijn 40 jaar heb ik mijn ex man leren kennen.

Mijn jongste dochter werd seksueel misbruikt door haar grootvader, dit gebeurde rond haar 4 jaar en gelukkig ben ik daar achter gekomen. Op dat moment valt heel de wereld weg onder je voeten.

Vroeger dacht ik dat dat enkel bij marginale familie’s gebeurde, maar neen het gebeurde daar waar ik het nooit had verwacht… mijn eigen vader.

Ik noch mijn zus hebben ooit iets abnormaal bij hem gemerkt maar toen zijn vergrijp aan mijn dochter aan het licht kwam waren er blijkbaar nog 3 andere kleinkinderen het slachtoffer.

Ik heb aangifte gedaan en er is een proces geweest, de speurders hebben hem na een huiszoeking onmiddellijk in de gevangenis opgesloten. Ik kom uit een welstellende familie en dus mocht ik dit niet tot een proces laten komen voor de “goede naam”. Ik heb dat wel gedaan omdat niemand het recht heeft een kind zoiets aan te doen.

Maar er is nog veel meer. Ik werd bedreigd dat als ik in de rechtszaal zou verschijnen ik er niet levend zou uit komen. Verder hebben ze mij grote sommen geld aangeboden om te zwijgen, ik heb niets aanvaard en wou enkel gerechtigheid.

Ik heb geen contact meer met mijn familie, alleen op de wereld is het gevoel dat nooit weg zal gaan.

Met mijn dochter gaat het nu iets beter maar sinds haar puberteit is het een echte lijdensweg geweest, tweemaal heeft ze een zelfmoordpoging ondernomen. Ik heb alle therapieën met haar gevolgd en ik ben in alle instellingen geweest.

Dit is echter nog maar de helft van mijn verhaal. Ik heb een droom maar weet niet hoe ik die moet waarmaken, ik zou graag een boek schrijven over wat ik meegemaakt heb. Ook wil ik heel graag iets doen voor moeders of vaders die helemaal alleen hun kinderen moeten opvoeden en daar best  een beetje hulp bij kunnen gebruiken.

Vandaar mijn reactie op de Wifty reportage omdat ik vind dat jullie op een heel menselijke manier werken en niet enkel commercieel.

Graag wil ik van jullie weten of er mogelijkheden zijn om hier iets mee te doen.

Fabienne

Wij willen Fabienne alvast helpen om haar droom waar te maken. Alle steun en tips van jullie graag hieronder bij ‘Reacties’ of via mail naar wifty@wifty.be met als onderwerp: Fabienne. Vrouwen die ook met seksueel misbruik te maken hebben gehad kunnen ons een mailtje sturen. Wifties for Wifties.

helene@wifty.be