ABOUT US

 

Hélène Van Herck en Ann Lemmens

Hélène Van Herck & Ann Lemmens startten in 2013 met Wifty, allebei 50+ met een berg media ervaring én heel veel goesting om de foute beeldvorming omtrent 50+ vrouwen aan te pakken.

Ondertussen bereikt Wifty online & offline de grootste groep 50+ vrouwen in België en Nederland.

Journaliste Cathérine Ongenae schreef in Feeling een pleidooi voor de wijze rijpe vrouw. Naast Meryl Streep, Michelle Obama, Madonna en Gloria Steinem kreeg ook Wifty alle eer: 

“Wifty is een online AbFab 50+ magazine van journalisten Hélène Van Herck & Ann Lemmens. Toen beide dames over de vijftig sprongen, herkenden ze zich niet in het beeld dat de wereld ophangt van rijpere vrouwen. Waar waren de rock-‘n-roll en de frivoliteit naartoe? Dus lanceerden ze Wifty: een forum waarop het beeld van de fifty-something wordt gecorrigeerd. Ze brengen er portretten van vijftigers, die vertellen over hun leven, hun werk en hun passies. Het patchwork van al die vrouwen toont een dynamische verscheidenheid waar je blij van wordt. Het leven stopt niet met de menopauze, zo veel is duidelijk. Wifty organiseert ook fuiven en talks, en is niet bang om daarbij een paar taboes de wacht aan te zeggen. Het allereerste Wifty Menopauze Feestje ooit was een succes. Er kwam een menopauzeconsulente spreken, maar ook las auteur Cornelia van Lierop voor uit haar boek Glijmiddel, een hilarisch verslag van de fysieke ongemakken en andere zaken die een vrouw ervaart eens de hormoonspiegel begint te veranderen. “Wij zijn de generatie discokikkers, punkers en new wavers”, aldus Hélène. “Onzichtbaar? Ik dacht het niet!”

In 2018 verscheen hun eerste boek Midlife Kick, over de kracht van het nieuwe ouder worden. Eind september 2021 verscheen hun tweede boek (Not So) Happy Single, de ultieme survivalgids voor iedereen die zich minder alleen en meer verbonden wil voelen.

www.midlifekick.be

www.notsohappysingle.be 

 

0 Comments

Leave a Comment