About us

Hélène Van Herck & Ann Lemmens

 

WIFTY is een onafhankelijk online 50+ MAGAZINE, opgestart in april 2013 door Hélène Van Herck & Ann Lemmens, allebei 50+ met een berg media ervaring én heel veel goesting om de foute beeldvorming omtrent 50+ vrouwen aan te pakken.

We Are WIFTY is een online & offline 50+ COMMUNITY. Een hechte bende 50+ vrouwen die met al hun vragen en verhalen bij WIFTY terecht kunnen. WIFTY magazine luistert, informeert, deelt en entertaint en is niet bang om taboes te doorbreken. WIFTY organiseert parties, lezingen, etentjes enz. voor de boeiendste doelgroep ooit. WIFTY raadt iedereen aan om prettig gestoord ouder te worden. We nemen ouder worden au sérieux, maar niet onszelf!

WIFTY bereikt online & offline de grootste groep 50+ vrouwen in België.

Journaliste Cathérine Ongenae schreef in Feeling een pleidooi voor de wijze rijpe vrouw. Naast Meryl Streep, Michelle Obama, Madonna en Gloria Steinem kreeg ook Wifty alle eer: 

“Wifty is een online AbFab 50+ magazine van journalisten Hélène Van Herck & Ann Lemmens. Toen beide dames over de vijftig sprongen, herkenden ze zich niet in het beeld dat de wereld ophangt van rijpere vrouwen. Waar waren de rock-‘n-roll en de frivoliteit naartoe? Dus lanceerden ze Wifty: een forum waarop het beeld van de fifty-something wordt gecorrigeerd. Ze brengen er portretten van vijftigers, die vertellen over hun leven, hun werk en hun passies. Het patchwork van al die vrouwen toont een dynamische verscheidenheid waar je blij van wordt. Het leven stopt niet met de menopauze, zo veel is duidelijk. Wifty organiseert ook fuiven en talks, en is niet bang om daarbij een paar taboes de wacht aan te zeggen. Het Wifty Menopauze Feestje van een paar maanden geleden was een succes. Er kwam een menopauzeconsulente spreken, maar ook las auteur Cornelia van Lierop voor uit haar boek Glijmiddel, een hilarisch verslag van de fysieke ongemakken en andere zaken die een vrouw ervaart eens de hormoonspiegel begint te veranderen. “Wij zijn de generatie discokikkers, punkers en new wavers”, aldus Hélène. “Onzichtbaar? Ik dacht het niet!”

Ann Lemmens (links) en Hélène Van Herck zijn midlife experts. Met een berg media-ervaring en heel veel goesting om de foute beeldvorming omtrent 50-plussers aan te pakken startten ze in 2013 het succesvolle online & offline platform Wifty. Met een open geest, de nodige sérieux en veel humor bekijken ze in hun boek Midlife KICK alle aspecten van het nieuwe ouder worden.

Hélène Van Herck is een levensgenieter pur sang. Ze is nieuwsgierig, leergierig en altijd klaar voor nieuwe avonturen. Extravert, impulsief en altijd verliefd, op het leven, op Hans, op het universum, op haar familie & vrienden. Haar creativiteit, intuïtie en organisatietalent zijn haar grootste troeven. Als creative director bedenkt ze originele concepten en line extentions voor Wifty. Als PR & communicatie specialist zet ze Wifty in de markt. Ze wil graag mee met SpaceX naar Mars, liefst samen met Elon Musk, haar favoriete one night stand.

Ann Lemmens geniet 100% van de luxe van ouder worden. Haar levensmotto: ‘Keep your face in the sun, so you don’t see the shadow’. Zij probeert op alle mogelijke en legale manieren haar twee dochters het huis uit te krijgen. Guilty pleasures zijn champagne, chocolade spekjes (van een goed merk) én EastEnders. Helemaal tot rust komt ze aan zee, bijkletsen met vriendinnen en avondwandelingen met hond Gibbs. Haar stokpaardjes zijn vrouwendoelgroepen, bijsturen van foute beeldvorming over 50-plus – vooral vrouwen! – in de media, beauty van binnen en buiten, relaties en familie en… schoenen.

Hélène en Ann delen een straf mediaverleden: ze leerden elkaar kennen op de redactie van Flair begin jaren ’80 en bleven elkaar tegenkomen tijdens hun media parcours via Fit&Gezond, Planet Internet, Annet, VTM, P-magazine, 4fm, Talkies, Nina en… WIFTY! 

2 Comments
 • Hilda Van Ongevalle

  Beantwoord

  Leuke ontmoeting met Hélène op het strand!
  Véél gelukwensen met jullie wifty – initiatief!!
  Hartelijke groetjes van een ” wixty”( al wat verder in leeftijd maar ook met veel dankbaarheid voor al de mooie dagen die we krijgen én opzoeken!)

 • heide

  Beantwoord

  Gelieve mij te contacteren op heide.cupers@dekeukenboulevard.be

Leave a Comment