Karine: “Binnenkort is het bikini-tijd. Met een tanktop en een pareo in de handtas ga ik badpakken en bikini’s passen. Het keuren gebeurt door mijn wimpers. Haha”

Opgepast, ik ben veranderd. Ik ben stukje ouder en wijzer geworden en mijn opvatting dat je na 50 geen bikini meer kan dragen is héél erg ouderwets en much adoo about nothing.

Vroeger eindigde zo’n zoektocht naar de perfecte bikini of badpak met een pak frustraties en een té grote gin-tonic op een terras. Ik had te veel gezien in de spiegel.

Ik bedoel maar: ik ben eindelijk tot het zalige besef gekomen dat mijn lichaam is zoals het is. Ik heb veel te veel tijd verloren om me te ergeren aan kleine putjes hier en rimpels daar. Ik ben content met wie ik ben en met wat ik uitstraal en FOK wat anderen denken.

Maar pashokjes blijven vervelend. Het is te zeggen: bikini’s passen in pashokjes blijft vervelend. Je staat daar tenslotte met bloot bovenlijf bloot en probeert je twee beste vriendinnen in de cups te krijgen.

Bikini’s passen is sowieso een project op zich. De zoektocht is niet makkelijk maar loont de moeite. Ik neem er de tijd voor.

Doorheen de jaren ben ik tevreden dàt ik op een punt ben beland dat ik een bikini WIL. Dat ik me niet laat doen door mijn omgeving of de saboteur in mezelf die meent dat vrouwen vanaf 50+ alleen nog maar in een badpak mogen rondlopen. Het is iets dat we onszelf graag aanpraten denk ik.

Mijn borsten doen het fantastisch in de bikini’s van mijn keuze. Het ene slipje is precies op de juiste manier high waist. Het andere slipje is lager uitgesneden en oogt geweldig.

De melkwitte beentjes verstop ik losjes onder de pareo die ik voor alle zekerheid had meegenomen. Een tip die ik ooit ergens heb opgepikt als je nog geen zin hebt jezelf in bikini in de spiegel te bekijken. Knoop de pareo losjes om de heup.  Je ziet alles en toch weer niet te veel.

Investeren in een goede bikini is het begin van alles. Je voelt je goed en daar doen we het toch voor.

Nog een paar beautytips om het helemaal af te maken:

Drink voldoende water. Voldoende gehydrateerd blijven zorgt ervoor dat je huid blijft stralen. Als je langs de andere kant te weinig water drinkt, gaat je lichaam water vasthouden, wordt je stoelgang harder en krijg je een bolle buik. Te vermijden als je rondloopt in bikini.

Hydrateer de huid. Smeren, smeren, smeren!
Kies altijd een zonnecrème met voldoende bescherming.

 

Foto ter illustratie: Free photo: by Luke Dahlgren @ Unsplash