Ik heb een leuke man leren kennen!” zegt Wifty T. terwijl ze een sigaret opsteekt. 

We zitten met een paar vriendinnen te aperitieven en kijken allemaal nieuwsgierig haar richting uit.

Hoe, wat, waar, wie?

Via Tinder!” voegt ze eraan toe.

Via Tinder? Vertellen!

Ja zeg, ik was het beu om op zaterdagavond alleen thuis te zitten. Ik had heel slechte ervaringen met Elite Dating achter de rug, die hielden helemaal geen rekening met mijn criteria en er bleef maar geld van mijn rekening gaan, ook toen ik me al uitgeschreven had. Dat was zo teleurstellend dus besloot ik te gaan Tinderen. Het is gratis en heel direct.”

Ooooh ik ook!” reageert een andere vriendin “Ik heb met Parship ook zo’n slechte ervaringen gehad. Die datingsites zijn zo passé en hebben zo’n suffig imago. Ik schaamde me er ook voor. Terwijl ik over Tinder heel openlijk praat.”

Zit jij ook op Tinder?” vragen we in koor.

Ja, ik heb vorig jaar ook een tijdje getinderd, mijn dochter installeerde de app en ik heb toch 6 afspraakjes gehad waarvan één effectief ook in het echt een match was.

Ik heb me twee weken geleden op een zaterdagavond heel goed geamuseerd” vertelt T. verder. “In de eerste plaats is het leuk om te checken of je nog goed in de markt ligt. Al mijn Likes werden Matches. Ik heb zo gelachen want er zitten echt veel leuke mannen op Tinder. Er waren er natuurlijk die onmiddellijk wilden afspreken of over seks begonnen. Die hou ik ver af, ze belanden terug bij de Nopes. En dan was er plots D. – onze conversatie was iets serieuzer maar het klikte, we hebben heel wat gemeen, houden van dezelfde reisbestemmingen, dus hij bleef hangen. De volgende dag hebben we verder gepraat en heeft hij me uitgenodigd om iets te gaan eten.

En, heb je dat gedaan?” 

Tuurlijk. Die link met Facebook is een voordeel, je kan niet liegen over je leeftijd want Facebook geeft meedogenloos dat stukje info door en je kan zijn zijn profiel checken. Ik zag leuke foto’s met zijn kinderen dus ik had er alle vertrouwen in. Het etentje was heel gezellig, we hebben uren gepraat en hij heeft bij mij de juiste snaar geraakt, ik wil hem zeker terugzien. Nu chatten we verder via Whatapp.

Het is dus geen probleem dat je 50 plus bent?” 

Neen, neen, Tinder zit vol 50 plussers! Het is echt een heel leuke manier om mensen te leren kennen, op een neutrale manier, zonder verplichtingen. En het is gratis. Het begint als een spelletje en het kan echt eindigen in een mooie relatie. Veel leuker dan al die saaie datingsites!

“Hahaha, zelfs als niet single krijg je zin om te Tinderen!” reageert een getrouwde vriendin. “Let’s Tinder!”

En we klinken op het feit dat daten leuk en spannend blijft, op elke leeftijd. Heerlijk toch?!

CONCLUSIE: Tinder is dus niet enkel voor jonge mensen. Daten blijft leuk en spannend, op elke leeftijd, zowel in real life als op Tinder. MAAR via Tinder gaat het wel vlotter, eerlijker en sneller. En zelfs als je niet wil afspreken leer je nieuwe mensen kennen waarmee je leuk kan chatten. Chatten op Tinder is net als live praten op café. Met als groot voordeel dat een blauwtje lopen veel minder pijnlijk is dan in real life. Amusementsgehalte: 10/10. 

Single wifties, welke manier verkiezen jullie om te daten? En hebben jullie positieve of negatieve ervaringen met Tinder en/of andere dating sites?
wifty@wifty.be
Gratis foto: Pexels.com – Cottonbro