Schermafdruk 2015-05-15 12.07.03
‘Ping’ doet mijn Messenger en dan zie ik een berichtje van Mieke gericht aan Hélène en mij. Ik word er helemaal warm van. Wat een wondermooie, spontane reactie op alles wat we doen en waarvoor Wifty staat. 

Zomaar. Out of the blue.

Of ik het mag sharen op onze webstek, vraag ik.  ‘Dat mag. Ik meen het ook echt‘, antwoordt Mieke, die nog helemaal geen Wifty is maar onze site en activiteiten een warm hart toe draagt.

Ze begint met:

“Was net aan het denken: wat ik zo mooi vind aan Wifty is: dat gevoel van ‘Sisterhood’.

Jaren geleden – als relatief jonge dertiger nog – werd ik gevraagd om het Europese Women’s Network in ons bedrijf te leiden. Ik heb dat toen geweigerd, omdat ik daar ook helemaal niet achter stond.

Geen positieve discriminatie, geen quota voor gender diversity… ik  succesvol als vrouw tussen mannen, dan moesten andere vrouwen dat ook maar kunnen.

Een decennium later heb ik daar een heel andere mening over.

Nog altijd twijfels over quota en positieve discriminatie, al zorgt het er bij ons wel voor dat het thema op de agenda blijft staan, en dat we bij aanwervingen en promotie tenminste de huidige verhouding respecteren.

Maar wel zo veel waarde voor Sisterhood ondertussen.

Respect en waarde voor elkaar, het uitwisselen van ervaring, een gevoel van herkenning en erkenning, het delen van de hilarische verhalen over het ‘soms net niet onder controle hebben van de balans tussen werk/gezin/zorg voor kids of ouders/en de kapper en schoonheidsspecialiste/ah ja, ook nog gladde bruine benen at all times.

En soms gewoon zusterlijk naast elkaar zitten na een dag op killer heels.

Sisterhood.

Dat is wat jullie uitstralen.

Heerlijk is dat.”

Schermafdruk 2015-05-15 12.30.01

Mieke Jacobs

 

 

 
Dankjewel Mieke voor deze prachtige opsteker. Hélène en ik hebben het zo vaak over die verbondenheid tussen vrouwen. Zoals je zegt: Sisterhood, precies waar Wifty voor staat: Let’s stick together.

X,
Ann