Schermafdruk 2014-08-26 16.05.57
Wilde je altijd al eens mee werken aan een kunstzinnig project dat gaat landen in een tentoonstelling en publicatie? Dan is dit een gouden kans.

” Wat?
Wat zeg je?
Wat bedoel je?
Wat zie je?
Wat doet dat met je?
Wat…
wat…
wat…. “

Het wwhat*-team zoekt wifties om precies dat soort vragen te stellen rond een SITUATIE die wordt gecreëerd. Het thema zal BROEKEN – BENEN zijn.

Uit die vragen en antwoorden wordt dan langzaam maar zeker naar iets toegewerkt dat landt in een tentoonstelling en/of publicatie.

wwhat.org  zoekt 15 enthousiaste wifties! Waarom wifties? Omdat het team mij heeft leren kennen en omdat ze ongelooflijk onder de indruk raakten van de Wifty-girlpower. Omgekeerd raakte ik ook onmiddellijk begeesterd door de enthousiaste jonge wwhat-medewerkers Jonas en Eva en hun directeur/ Mifty Herman Labro.

Om eerlijk te zijn: ik had een jaartje geleden gesolliciteerd bij  w wh at*. Maar ik was <euhm> te oud ;-).  Eva was zo fair om me telefonisch feedback te geven én om te vragen of ik toch kon langskomen ‘om iets anders’ te bespreken.

” w what.org is géén eendagsvlieg
Zomaar staan kunst-lullen is er niet bij “

Deze kleine en hyperactieve vzw is gevestigd op spitting distance van het Zuidstation in Brussel en staan onder toezicht van de Boudewijnstichting. Ik zeg je dit zodat je weet dat het geen eendagsvliegen zijn die zomaar uit hun nek lullen.

Het wwhat-team vroeg me of 15 wifties  ‘iets’ willen doen rond BROEKEN -BENEN?
Je moet weten dat wwhat- directeur Herman Labro een indrukwekkende collectie van designerbroeken heeft. Heel diep in de coulissen ben ik eens mogen gaan aaien over een Helmut Lang, een Van Beirendonck, Dirk Van Saene, Ann De Meulemeester, Raf Simons, Jill Sander, Dries Van Noten, Branquinho enzovoort enzoverder.

Zijn collectie telt +/- 100 stuks! Mijn mond viel open en mijn ogen sprongen uit de oogkassen.  Je gelooft het niet wat die man heeft verzameld. Mode zit overduidelijk in zijn kunst-DNA. Hij heeft ook projecten gerealiseerd die in het Modemuseum van Hasselt zijn geland. En nu is het tijd om iets te doen met die broeken. En dat wil hij doen met wifties.

Wie wil eraan meedoen? Wie kan en wil hieraan mee werken?
Ik besef bijzonder goed dat ik erg vaag blijf. Maar ik heb het team beloofd om geen onnodige ruis te creëren. Het gaat tenslotte om dat eerste contact én de eerste indrukken waaruit het hele idee verder kan uitgewerkt worden.

Heb je interesse en wil je zeker naar een eerste info-moment (*) gaan?
Mail naar ann@wifty.be met als onderwerp ‘WAT BROEKEN!’.
Vertel in enkele zinnen waarom je hieraan mee wil doen. Vermeld voor alle zekerheid je telefoonnummer.
Er volgt snel een uitnodiging voor een eerste kennismaking met het team en de wwhat-situatie. Ik zal er ook bij zijn.

(*)
Het is natuurlijk de bedoeling dat de groep wifties meer dan een keer wordt uitgenodigd op latere tijdstippen (in overleg) om dit project of situatie mee helpen vorm te geven.

Schermafdruk 2014-08-26 15.48.50