50 is het nieuwe 30. Maar wie wil er terug 30 zijn op gebied van seks? Nee bedankt. We hadden toen wel meer energie dan nu en we zagen er strak en sexy uit, maar we waren vooral bezig met onze carrière, de kinderen, ons ego, met het gezin draaiende te houden.  Sommigen zaten zelfs al midden in een echtscheiding. Hoe de seks toen was? Eerlijk, we hadden het toen zo druk dat we dat al vergeten zijn, haha! Daarom is seks na je 50 écht iets om naar uit te kijken:

1. Zelfvertrouwen

Je kent jezelf beter dan ooit, op alle vlakken. Je trekt je ook niets meer aan van wat anderen over je denken. Die nieuwe zelfzekerheid maakt dat je meer in het nu leeft, meer dan ooit achter je keuzes staat en dat je kan genieten van seks en intimiteit, helemaal op jouw manier! 

2. Spontaniteit

Yep, met de kinderen het huis uit en meer vrije tijd, terug meer spontaniteit! Koppels die al lang bij elkaar zijn weten waarover we het hebben. Altijd moeten oppassen dat de kinderen je niet zien en horen genieten bederft vaak de pret. Zin krijgen terwijl je samen aan tafel zit te eten? Alles van tafel gooien voor een portie lekkere tafelseks? Ja, het kan terug! 

3. Geen druk

In onze jonge jaren, vóór de kinderen, maakten we onszelf wijs dat we MINSTENS drie keer per week seks moesten hebben. Heftig en spannend, met jarretels in alle kleuren en fluffy handboeien binnen handbereik. Er werd zelfs weleens een orgasme gefaked, want samen klaarkomen was een must. Blij dat we daar vanaf zijn. Niet van die jarretels, wel van die prestatiedruk en de focus op louter het fysieke. Op dezelfde golflengte zitten en de connectie voelen, heerlijk!

4. Geen zorgen

En dan hebben we het over seks na de menopauze. Maandstonden, PMS, tampons, maandverbanden, anticonceptie… Thank God, daar zijn we ook vanaf! Voortplanting is nu wel het laatste van onze zorgen, er komt meer ruimte voor echte intimiteit en lekkere seks. Alleen bij casual seks moet er nog wel aan veilig vrijen gedacht worden. Het is niet omdat je 50+ bent dat je immuum bent voor soa’s. Met een kleurrijke of smaakvolle condoom voel je je terug jong! ;-)

5. Duidelijkheid

Als je de 50 voorbij ben je allergisch voor bullshit. Je beseft dat je vroeger vaak meeliep met trends of dingen deed omdat anderen het deden. Nu niet meer, je laat je door niemand meer van de wijs brengen. Je beseft dat het leven kwetsbaar is en de tijd kostbaar. Duidelijk. Je geniet mateloos van het leven én van de seks waar jij zin in hebt!