Waarom 50+ mannen best vrouwen van hun eigen leeftijd daten?

Wel, leeftijd is maar een getal, dat is waar. Maar niet als het op daten aankomt, want dan kan leeftijd een héél lastig en gevoelig getal zijn!

Dat blijkt uit tal van getuigenissen die we van Wifties krijgen. Online daten als 50+ vrouw is hopeloos, de zoekacties van de meeste 50+ mannen focussen zich op jongere vrouwen. In tegenstelling tot in het echt, dan val je op een persoon, een energie, een uitstraling, ongeacht welke leeftijd.

Moet je online dan liegen over je leeftijd? Of moeten mannen inzien dat 50+ vrouwen de meest interessante doelgroep is om te daten?

In onze eigen vriendenkring zien we gelukkig veel single mannen kiezen voor vrouwen uit dezelfde leeftijdscategorie. Mannen die inzien dat 50+ vrouwen heel wat te bieden hebben: ze zijn vrij, de kinderen zijn het huis uit, ze zien er in de meeste gevallen fantastisch uit, ze staan voor iets en kunnen relativeren, ze hebben zin in het leven, ze delen dezelfde nostalgie en zoveel meer.

Maar we krijgen ook enthousiaste verhalen te horen van 50+ mannen die helemaal holderdebolder zijn op hun 20 jaar jongere vriendin. We proberen het dan voorzichtig over lust te hebben, en over die verschillende fases waar zij nog door moet, en wat met die 2 kleine kinderen die nog door de puberteit moeten, en hoe zal ze reageren als hij op een leeftijd komt en wil uitbollen en zij nog wil gaan dansen? … Maar daar hebben die mannen geen oren naar, verliefd tot over hun… Yep.

Een universitaire studie heeft aangetoond dat 50+ vrouwen qua aantrekkelijkheid niet moeten onderdoen voor jongere vrouwen, en dat mannen en vrouwen hun romantische keuzes niet maken op basis van leeftijd alleen.

Sommige 50+ mannen hebben een sterke voorkeur voor jongere vrouwen, maar meestal vinden ze 50+ vrouwen ook aantrekkelijk. Een interessante bevinding is dat wanneer mensen ouder worden, ze minder kieskeurig worden over leeftijd. Het is dan vooral de manier waarop iemand in het leven staat, de uitstraling en de levenslust die belangrijk is. En of je qua emotionele intelligentie op dezelfde hoogte zit.

Trouwens, je zit in dezelfde levensfase als je kiest voor een vrouw van dezelfde leeftijd. Dat wil zeggen dat je dan samen je droompensioen kan plannen. Koppels die samen op pensioen gaan genieten het meest van het leven. Je lichamelijke conditie is meestal gelijk, ideaal als je dezelfde activiteiten wil doen.

Want eerlijk het is geen fijne gedachte, maar wel voor de hand liggend; een jongere partner kan in de rol van verzorgster vallen ipv partner. De vraag is of ze dat aankan, of ze dat effectief gaat doen. Samen oud worden is mooi, maar op latere leeftijd gedumpt worden omdat ze jou als grootvader ziet is alles behalve leuk. En vrouwen van dezelfde leeftijd begrijpen dat ouder worden veel beter!

En dan al die gedeelde herinneringen! Je hebt dezelfde films gezien, dezelfde boeken gelezen, je bent naar dezelfde concerten en festivals geweest en je weet nog hoe het was zónder computer en gsm.

En niet onbelangrijk, je hebt meer gelijkgestemde vrienden, mixed generations, allemaal goed en wel, maar in realiteit voel je je best begrepen tussen mensen van je eigen leeftijd.

En jawel, we krijgen het vaak te horen op onze Wifty parties van mannen van alle leeftijden: “Waw, wat een bende mooie vrouwen!” En dat is zo, 50 plussers zijn onafhankelijk, ze relativeren, hebben gevoel voor humor, ze zijn zelfzeker en hebben meer me-time om hun best te doen om er goed uit te zien! ;-) Dat maakt hen ontzettend aantrekkelijk. Dat ze daarbij op seksueel vlak ook goed weten wat ze willen en mateloos kunnen genieten is mooi meegenomen.

Leeftijd is maar een getal, dus…

Just date a Wifty!