Cristina ontvangt voetballiefhebbers die op zoek zijn naar echte Braziliaanse gastvrijheid.

 

Cristina (53) is getrouwd met een Braziliaan en baat een B&B uit op het zalige strand van Bahia. Het WK op een andere manier beleven ver van alle drukte en tussen de Brazilianen? Op 2 uur rijden van het dichtsbijzijnde stadion? Een aanrader!

Cristina: “Voetbal is iets heel speciaals en het WK al helemaal. Of je er nu in geïnteresseerd bent of niet, je ontkomt er gewoonweg niet aan. Het straatbeeld, de winkels, de marktkramen, zoekmachines op het internet, sociale sites, televisieprogramma’s, kortom alles is Wereldbeker.

Hier in Brazilië loopt de koorts hoog op met miljoenen mensen die zich voorbereiden op het event van hun leven. Luchthavens worden uitgebreid, stadions gerestaureerd of compleet opgebouwd, wegen worden aangelegd of heraangelegd, er worden resorts bijgebouwd, winkels en restaurants geopend en veel mensen gaan op Engelse les.

Plots schijnt de Braziliaan te beseffen dat ze de wereld op bezoek gaan krijgen en dat die wereld veel talen spreekt, maar doorgaans geen Portugees.

Of dit alles goed zal aflopen en op tijd zal klaar zijn is niet echt te voorspellen. Wat wel voorspelbaar is, is dat er veel volk zal zijn op vooral dezelfde plaatsen: de steden waar strijd zal gestreden worden. De met voetbal dwepende wereld gaat zich tussen 12 juni en 15 juli tegen astronomische prijzen samendrukken in overvolle stadions en in uit de voegen barstende hotels die voor die periode hun tarieven alvast tot maal vijf verhoogd hebben.

Voetbal kijken tussen de Brazilianen in de locale bar op het strand met ondergaande zon!

En wat heeft Bela Bahia wij te bieden voor deze heel speciale tijd van 2014? Een hele boel. In ons piepkleine vissersdorp, op een dikke twee uur rijden van het dichtstbijzijnde stadion (Fonte Nova in Salvador da Bahia), gaan wij het WK op een heel andere manier beleven.

Net zoals de vorige bekerjaren wordt het heel gezellig in de lokale bar, met een TV als centraal punt en tientallen supporterende dorpsbewoners, sloten bier, liters caipirinha en een hartige snack op tijd en stond. Het wordt zoals altijd, roepen, tieren, brullen, gieren, dansen, zingen en… wedden. Met gulle hand worden de muntstukken bij elkaar gegooid en daarna door de winnaar van de dag vlotjes weer uitgegeven aan drank voor de hele meute. Als er al eens buitenlandse supporters bij zijn wordt het nog leuker, nog spannender… En stel je voor dat België of Nederland het tegen de Braziliaanse selectie zal moeten opnemen, dan wordt het palmbladeren dak van de bar hoogst waarschijnlijk gewoon weg gesupporterd.

Wil je de echte Braziliaanse voetbalsfeer meemaken samen met de lokale bevolking op een pittoreske, zo niet paradijselijke locatie in een ongecompliceerde sfeer, dan is ons Poças zonder twijfel dé plek voor jou.

Tussendoor de voetbalgekte even vergeten met een cocktail aan het zwembad.

Wij hebben drie kamers, een zwembad en een kokostuin waar je de rust vindt die je tussen de wedstrijden nodig zal hebben. Je loopt zo van bij ons het strand op en de oceaan in om af te koelen en je kan tussendoor ook nog één van onze avontuurlijke uitstappen meepikken.

En bovenal, bij ons blijft het betaalbaar: 1 weekje Bela Bahia in onze beste kamer (tweepersoons met airco) kost om en bij de 250 € per persoon, ontbijt inbegrepen. Voor de kleinste kamer (één- à tweepersoons met ventilator) betaal je net geen 200 € per persoon en dat betaal je ook als je met drie personen op één kamer wil (met ventilator en 3 eenpersoonsbedden).

Is dat geen buitenkans om de Wereldbeker 2014 op een heel speciale manier te beleven?”

Meer info over de  locatie, de prijzen, de uitstappen, het vervoer, vluchten en veel meer vind je op www.bela-bahia.com

 

Bahia, een paradijselijke plek weg van de overvolle stadions en overvolle steden.