roman-kraft-skin

Voor je ons verdenkt dat we ze hier zien vliegen en oproepen tot onfris behoud van lijfgeuren, stinkvoeten en vuile slonzerij…..Stop. De wijsheid staat in ‘De Huid’, het boek van Yael Adler.

Iedereen hoort vanzelf de complimentjes binnenkomen als je strààlt. Als je huid strààlt. Als je verliefd bent. Als je goed nieuws hebt gekregen. 

Een huid doen stralen is simpel. Gezond eten, voldoende bewegen én minstens een keertje per week gelaat en lichaam zacht scrubben. Doordat het laagje dode huidcellen wordt verwijderd, verkrijgt de huid vanzelf een mooie éclat.

Dat weten we.

” Maar
er is nog iets
wat de huid
doet stralen:
SEKS, VRIJEN.
En
minder wassen.

Twee keer per dag een snelle douche – ’s morgens iets intensiever- is zeker oké. Maar lange ligpartijen in een vaak te heet bad is echt niet aan te raden. Ook niet te lang onder een douche staan en je vaak en te veel inzepen is af te raden. Do it quick. (En vermijd haren wassen onder de douche. De shampoo loopt vaak over de huid van je gelaat. Gebeurt dit te vaak dan wordt je huid ook valer.)

Wat niet wil zeggen dat je nooit of never en bad mag nemen. Goed gij! Een lang bad neem ik als ik op hotel ben. Kraantjes open, badschuim erin en dan oe oe oe het badwater inglijden. Zalig. Maar na een minuut verveel ik me steendood en dat gerimpeld op vingers vind ik maar niets.

“Gebruik de tijd liever om te vrijen, want daarvan ga je écht stralen.” Een van de weetjes en wijsheden met een dermatologische achtergrond uit het boek ‘De Huid’, van de Duitse huidspecialiste Yael Adler.

Bij een vrouw die vrijt (had ik maar beter opgelet in les biologie!) gebeurt van alles. Bloed, hormonen, feromonen, geluksniveau, spanningsniveau, begeren en begeerd worden, het heeft allemaal een schitterend effect op de status van de huid.

Waarom zeggen we vaak tegen vrouwen (en mannen ) die verliefd zijn dat ze zo stralen, dat ze een bijzondere glow hebben. Dat lachje, die huid…

” het lijkt
alsof
alles
zoemt
en
prikkelt.

Mensen die gewoon content durven te zijn met wat ze hèbben, gedragen zich anders en zien er anders uit dan zij die zagen en klagen over wat ze niet hebben.

Uit Gezondheidsnet.nl halen we dit: ” Seks ontspant en verlaagt de bloeddruk. Dat blijkt uit een Schotse studie waarin 24 vrouwen en 22 mannen stressvolle dingen moesten doen, zoals spreken in het openbaar of hardop rekensommen maken. Proefpersonen die recent een vrijpartij achter de rug hadden, bleken beter met stress om te kunnen gaan. Uit een ander onderzoek is gebleken dat stellen die samenwonen en vaak seks hebben een lagere diastolische bloeddruk hebben.”

Nog meer praktische tips:

Beperk de potjes en crèmes in de badkamer

Vanaf 50 + komt er meestal een potje, flesje of crème bij om moeder natuur te ondersteunen.  Beperk het gebruik van te veel producten. Liefst een pot met verschillende werkingen erin zoals je bij de betere producten vindt:  Sisley, Filorga, Valmont, Chanel, Lancôme, …

Teveel producten brengt de huid eerder uit balans dan evenwicht herstellend.

Gezond bruin? Vergeet het, het bestaat niet. 

Het aantal huidkankerpatiënten neemt nog steeds toe. Zoek steeds en schaduwplekje op en smeren smeren smeren met een goed zonneproduct. Wist je dat lippenstift beschermt tegen lapkanker? En investeer in een bruinen- zonder-zon van een goed merk. Ook hier geldt de vuistregel: een lichte éclat is zoveel mooier en jonger dan bimbo-bruin.

Botox is vergif! 

En ja, een shotje botox is snel gezet. En het is tempting om na 50 hiervoor te kiezen. Iedereen is baas om eigen lichaam maar besef wat je in je lijf spuit. Botox is een merknaam voor botulinetoxine, een van de sterkste gifsoorten ter wereld. Het is een zenuwgif, geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum. Het gif kwam vroeger voor in rottende worst en kon dodelijk zijn. De stof wordt vandaag pas dodelijk als je vijftig tot zeventig ampullen zou injecteren, maar het blijft een gevaarlijk goedje. Het voordeel: de huid breekt de stof na een tijdje weer af.

Kussen, hoe meer hoe liever! 

Kussen vetten de lippen in. Het talg van over de rand van de lip komt op het lippenrood terecht en wordt verdeeld over de lippen. Dit verbetert de doorbloeding en bevordert het immuunsysteem.

Seks doet wonderen

Seks geeft vooral de huid van vrouwen een boost. Tijdens het vrijen maken ze meer oestrogeen aan, waardoor de huid gladder wordt. Nog een ander voordeel: het haar wordt voller ;-)

Bron:  De huid van Yael Adler

De-Huid-Yael-Adler

Kleine kanttekening: er zitten zeker bruikbare tips in. Veel is gebaseerd op basis van gezond verstand en er komt niets spectaculair naar boven dat we nog niet wisten.

Maar zo’n opfrissing kan nooit kwaad. 

Schrijfster verwijst naar de gladde en gave huid van de oermens. Vergeef me maar dan moet ik hard lachen. Ben jij een oermens tegengekomen? Juist ja. En verder werden oermensen zelden ouder dan 40 jaar. #justsayin

 

 

 

 

 

 

 

 

ann@wifty.be