Anke (54): “Ik wil een relatie voor Jezus terug op aarde verschijnt!”. Zo begint de mail die we van ANKE (54) ontvingen.

Anke: “Ik ben het beu om alleen te zijn en heb me op diverse dating-sites ingeschreven. Ook bij organisaties die iets doen met en voor singles.

De keuze was simpel omdat er totaal niets gebeurt als je thuis WACHT op de bel.  Prinsen hebben ook niet echt de neiging om op hun witte paard toevallig door je straat te galopperen.

Als er een raad is die ik heb onthouden uit jullie Wifty-boek (Not So) HAPPY SINGLE dan is het ACTIE! Zelf iets ondernemen, niemand kan het voor je doen. Neem diep adem en SPRING! Nooit geschoten is altijd mis.

Op de betalende datingsites zoals Parship krijg je een bijzonder lange vragenlijst te verwerken en – eerlijk is eerlijk – het is een serieuze eyeopener.

Ik ben beter gaan nadenken over wat ik écht wil en wat ik écht nodig heb:

  • wil ik nog wel een 24/7 relatie of
  • wordt het eerder een Part-Time Lover zoals Stevie Wonder dat al bezong?
  • Hoe ver wil ik gaan in de compromissen zoals wonen, geld, kinderen?

Ach ja, je kunt van tevoren alles gaan kapot analyseren en dan kom je ook nergens.

‘Waarom daten’ hoor ik (te) vaak van vrienden die IN een relatie zitten want je hebt het toch zalig als single zijnde?

Weten zij veel dat ik hunker naar twee armen om me heen, naar dat ene moment dat je een fijne ziel tegenkomt, naar de emoties om (terug!) heerlijk lang te kunnen vrijen en opgaan in die ander, naar onverwachte kusjes en knuffels. Om je te amuseren. Om de slappe lach te krijgen om niets en alles.

De kans te krijgen om je te kunnen ergeren aan die rondslingerende sokken🤣.

Om iemand dood en dood graag te zien. Zoiets?”

Free photo by Rodion Kutsaiev @Unsplash