Hallo Wifty, ik ben Anne, een seniormodel, ik doe sinds 18 jaar modellenwerk. Volgend jaar word ik 80 en ik ga gewoon door!  
In 2001 werd ik verkozen tot Model 50+ om meer podium te geven aan de 50+ doelgroep. Sindsdien sta ik ingeschreven bij verschillende modellenbureau’s en word ik veel gevraagd. Ik doe fotoshoots, bedrijfsfilms, catwalks en commercials en ik doe het met heel veel plezier en inzet.  
Ik reis de wereld rond, ik heb 2 maanden in Capetown gezeten voor modellenwerk en vorige week had ik nog een kerstshoot in Antwerpen. Ik blijf dit werk doen zolang men mij vraagt, ik zou het niet willen missen.
Dankzij het modellenwerk kom ik overal, ontmoet ik steeds weer nieuwe mensen, vakmensen, dus ik blijft op de hoogte. En als ik vroeg op de set moet zijn, dan neem ik een hotel, samen met mijn echtgenoot die ook seniormodel is, zo maken we er een gezellige dag van.
Voorheen was ik docente schoonheidsverzorging op een particuliere opleiding voor schoonheidsspecialisten, daar gaf ik theorielessen. Daarna ben ik overgestapt op het reguliere onderwijs. Toen ik op mijn 50ste ophield met werken ging mijn echtgenoot tegelijkertijd op zijn 57ste met pensioen. Sindsdien hebben we niet stilgezeten: schaatsen op de noren, toen het nog buiten kon, tennissen, skeelerlessen genomen, duiklessen genomen en gaan duiken in Curacao, Bonaire, Filippijnen, Egypte, Indonesie, skilessen en langlauflessen genomen voor wintersport in Zwitserland, Oostenrijk, Andorra, Bulgarije en Turkije… Ik ben altijd heel sportief geweest, van jongs af aan. Op dit moment doe ik aan ‘work-out’ zwemmen, als het enigszins kan 2 x per week.
80 klinkt aardig oud hè, maar ik voel me nog lang niet oud. Ik ben een optimist, mijn glas is (als het al niet vol is) altijd halfvol ipv. half leeg. Optimisme is volgens mij een erg belangrijke levenshouding. Ik bekijk de wereld vanuit een positief standpunt, zonder de realiteit in het oog te houden.
Ik heb geen enkele moeite met mijn leeftijd, dat heb ik nooit gehad. Ik vind alle fasen van mijn leven mooi. Een rimpeltje meer of minder, daar kijk ik overheen. Want natuurlijk zie ik ’s morgen in de spiegel iedere keer wel weer ‘een ouder bekkie’, maar ik mag niet klagen. En waarom zouden vrouwen geen rimpels mogen hebben? Bij mannen wordt dat karakteristiek genoemd en vrouwen ‘moeten’ aan de botox, dat is toch een lachertje, en een vorm van manipulatie?   
Ouder worden heeft nog steeds een negatieve bijklank. Alsof je uitgerangeerd bent. Waarom? Je hebt met je levenservaring net heel veel te bieden. 
 
Dus jongere vrouwen: ’Be yourself, there are enough others’. Doe voor JIJ wil doen. Durf een uitdaging aan te gaan en geloof in jezelf. Laat je niet manipuleren, kom voor jezelf op.
 
Liefs uit Nederland, 
Anne
FOTO’S UIT DE PORTFOLIO EN MET TOESTEMMING VAN FOTOMODEL ANNE BOSCH-VANDERGRAAF