Annick verraste ons op een typische Wifty Way: plotsklaps passeerde een profielfoto op facebook van haar mét ons boek NSHS én een glas bubbels! So Wifty ;-) Ze vertelde dat het boek een cadeautje is van haar vriendinnen. Hier is haar persoonlijk verhaal.

ANNICK: Ik heb jullie boek gekregen van mijn goede vriendin Marleen die jullie al een tijdje volgt op Wifty. Ze is vol lof over jullie ook al is zij nu net niet single.

Wie ben ik? Ik ben 58 enverpleegkundige die al 20 jaar in de palliatieve zorg werkt. Ik ben moeder van 3 kinderen (2 dochters en 1 zoon) en heb al 3 kleinkinderen. Mijn passies zijn mijn werk en zingen en voor de rest hou ik van sporten, dansen, lezen, cursussen volgen in persoonlijke groei, meditatie.

1. Hoe lang single:
mijn man en ik zijn uit elkaar gegaan in 2008. Ik heb sindsdien 3 relaties gehad van telkens twee jaar. Ik ben nu 3 jaar single.

2. Happy of not so?
ik sta heel positief in het leven en ben heel dankbaar voor alles wat ik heb, voel me idd rijk. Maar als ik eerlijk ben zou ik toch nog graag een ‘zielsgenoot ‘ ontmoeten. Met de feestdagen had ik het wat moeilijker, maar nu gaat het weer beter. Vooral als ik mijn focus op mezelf richt en mezelf graag zie, gaat het goed. Af en toe steekt mijn ego de kop op en fluistert me toe dat ik moet daten om gelukkig te zijn. Als ik op een schaal van 10 een cijfer moet geven ivm gelukkig zijn zou ik mezelf toch een 8 durven geven.

3. Mijn ideale relatie:
OK ik zal me eens laten gaan: Is een relatie met een man die er uiterlijk niet slecht uitziet, maar met wie ik innerlijk vooral een klik heb. Ik hou van mannen die in evenwicht zijn: yin en yang hé, gevoelig en krachtig, en die goed kunnen communiceren. Oh ja, I’ll never go to sleep angry: ook een belangrijke voor mij! Maar natuurlijk met wie het allemaal een beetje vanzelf gaat, waarin de liefde kan stromen. Iemand die me vraagt  hoe mijn dag is geweest, als ik thuiskom. Gezien ik een zorgend beroep heb, zou het ook fijn zijn als er ook eens voor mij wordt gezorgd.Iemand die je spiegelt en ook respectvol ‘neen ‘ kan zeggen tegen mij. Ik hou niet van ja-knikkers die ook nog conflictvermijdend zijn. En verder iemand die houdt van kleine dingen, van puurheid en eenvoud. Die ook graag knuffelt en op seksueel vlak gezond is. En oh ja, als hij nog muziek kan spelen, graag danst en reist, ook van de diepere laag van spiritualiteit houdt..is dit allemaal mooi meegenomen, ook al zijn deze laatste dingen geen must.

4. Mijn troeven:
mijn uiterlijk en innerlijk goed voelen. Mijn openheid, spontaniteit, uitstraling. Mijn communiceren op een open, verbindende manier ( heb ik opleiding in gevolgd, maar ik ben er zeken niet perfect in) Ik zoek altijd het goede bij de mens en ben heel vergevingsgezind. Maar ik geef wel mijn grenzen aan.Ik probeer elke dag heel lief te zijn en sta open voor opbouwende kritiek. Daar groei je van.

5. Afknappers:
oppervlakkigheid, materialisten, narcisten, mensen die zich niet goed verzorgen, mensen met psychische stoornissen die er niets kunnen of willen aan doen, mensen die altijd willen ‘pleasen’ en niet voor hun mening uitkomen, mensen die nooit initiatief nemen en hun karretje altijd aanhangen aan iemand anders, mensen die niet over hun gevoelens kunnen praten.

6. Liefde is:
lief zijn, de andere nemen voor wie hij/zij is, vrijheid geven, vergeven, elkaar spiegelen waardoor je kunt groeien en elkaar tillen naar een hoger niveau, liefde is leren van elkaar en een beter mens worden, liefde is onvoorwaardelijk ? (Ook al ben ik zover nog niet want dat zou ook betekenen dat de ander ook iemand anders kan liefhebben).

Voila, ik hoop dat iedereen er wat aan heeft. En Wifty? Ik vond dit heel leuk om te doen. Dus altijd welkom hé.

Free foto @ Annick Van Laeren

 

📕 Meer leuke tips en getuigenissen over liefde en vriendschap vind je in ons boek: www.notsohappysingle.be