ANTOINETTA (°1966): “Ik voel me goed, veel zelfverzekerder dan toen ik jonger was. Minder leuk zijn de kleine fysieke ongemakken die nu eenmaal horen bij het ouder worden.

Opvliegers die zomaar uit het niets opduiken, kan ik best missen. Ik zat even in een dipje, maar ik laat de menopauze mijn leven niet beheersen. Er zijn hulpmiddeltjes genoeg om er geen of weinig last van te hebben, zo kan ik me toch vrouwelijk en sexy blijven voelen.

Ik voel me meer vrouw dan ooit, ik ben single en daar geniet ik van. Veel mannen maken me het hof, vooral jongere mannen, maar vaak vinden ze mijn sterke persoonlijkheid bedreigend. Komt er een man op mijn pad die van muziek houdt, daar professioneel mee bezig is en die geen kinderen wil, dan hap ik toe. Samen plezier maken, van het leven genieten en elkaar respecteren, dat zie ik wel zitten.

Midlife kick? Gooi al je complexen overboord, zie jezelf graag en verzorg jezelf. Je huid goed hydrateren en af en toe een paar spuitjes met botox doen wonderen. Mijn voorhoofd laat ik af en toe in slaap leggen, dan zie ik er een pak frisser uit. Ik ga ook nog regelmatig dansen, me uitleven op muziek, heerlijk! Dansen en ballet zijn de rode draad in mijn leven. In mijn jonge jaren werkte ik als model, ik deed meer dan veertig modeshows per seizoen, met choreografie. Jawel, toen werd er uitbundig gedanst op de catwalk.
Het allerbelangrijkste is echter: stop met zagen en zeuren en geniet van alles wat er wél is. Als je niet tevreden bent met iets, doe er dan iets aan. Je bent nooit te oud om te veranderen.”

✖︎ Uit ons boek Midlife Kick, de kracht van het nieuwe ouder worden. Voor meer info: www.midlifekick.be

FOTO: Jean Van Cleemput