Wat betekent Liefde voor schrijver Marnix Peeters? Een schrijver spreekt via zijn boeken. Hij heeft er een ludieke draai aan gegeven. Zijn gedacht over de liefde, in enkele quotes uit zijn boeken. Na 10 jaar schrijverschap zijn er wel wat te vinden:

Uit het eerste boek, De dag dat we Andy zijn arm afzaagden:
Soms flonkert het op, in het hart, en denkt men: dit geluk ontglipt mij nooit meer, maar degene die de hamer hanteert die men vervolgens hard in het gezicht geramd krijgt, spreekt met harde en heldere stem: droom maar voort, achterlijke. Het is niet voor u.”

Uit Eddy Vangelis, over de liefde voor vrouwen op leeftijd :)
“Oude schuren branden goed. Sterker nog: zij branden beter dan nieuwe schuren, veel beter, en het is waar: soms duurt het een tijd vooraleer de lont vonkt, maar als het bommetje afgaat, ziet men zaken waar men zich al ginnegappend aan de togen van de tavernes liever niets bij voorstelt, zich zelfs niet bij kan voorstellen omdat het de vermogens van de geest ver te buiten gaat, omdat de verbeelding niet rijk en verscheiden en dapper genoeg is om deze onwaarschijnlijkheden te omvatten.”

Uit de laatste roman, Oogje, een romantische passage:
“Plots greep zij met beide handen mijn schouders beet, schudde mij ruw door elkaar, en riep zij ‘Stop!’. ‘Je maakt het alleen maar lastiger!’, en toen kon ik mijn tranen niet langer bedwingen en ging ik op de knieën, luidop huilend en smekend, haar bij de benen vastgrijpend, ze hopeloos omarmend, mijn aangezicht in haar kruis duwend, de zoetzure geuren daar opsnuivend, en vervolgens angstig en begeertevol in haar flapjes bijtend, mijn snot luidruchtig en dwaas door mijn neus naar binnen trekkend, met mijn lippen door de zijde van het negligé heen in de volle, bittere preut happend, en toen gilde zij ‘Beertje!’, en sloeg mij met de vlakke hand op het oor. ‘Ophouden!’ krijste zij.”

Foto’s @ Marnix en Jana.

Meer info op de webstek van Marnix Peeters

Over zijn nieuwste roman “Oogje, Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat”.

In ‘Oogje. Het kleine meisje uit de Lange Tafelstraat’ rekenen twee pubers even geestdriftig als nietsontziend (en ongericht) af met de schande van hun verwaarlozing. De oersterke Beertje wordt door zijn harteloze ouders in een circus gedumpt, een omgeving die zijn leven er nauwelijks beter op maakt. Maar hij ontmoet er de hyperintelligente idiosyncratische Oogje (een meisje met downsyndroom) met wie hij op een oude Zündapp op de vlucht slaat. Wat volgt is een spectaculaire en spannende road novel vol bizarre ontmoetingen waarin de twee veronachtzaamde kinderen een spoor van vernieling aanrichten, zeker nadat Oogje verdwijnt en Beertje haar moet terugvinden.

‘Oogje’ wordt uitgegeven bij Het Getij, de nieuwe uitgeefcel van Robbert Ammerlaan bij De Arbeiderspers.
Het eerste hoofdstuk van het boek en de boektrailer van Kim DuChateau vind je hier.

Marnix Peeters - Oogje

Marnix en Jana

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: