De Nederlandse LIESBETH en CAMELA zijn sinds jaren de beste vriendinnen. Nu Camela in Antwerpen woont, komt Liesbeth regelmatig op bezoek en maken ze er steeds een leuk dagje van:

“Samen ouder worden? Wij denken alleen aan hormonen omdat iedereen het erover heeft. Wij hebben er – even afkloppen – gelukkig geen last van. Misschien ook omdat we ons weinig aantrekken van de menopauze. Wat is dat eigenlijk?

Het woord midlife wordt dikwijls gebruikt om een schuldige te zoeken. Je kunt lekker menopauze, hormonen en midlife de schuld geven van alles wat eventueel fout loopt in je leven. Of met je lichaam. Blame it on de menopauze.

Vrouwen worden bitter of beter naarmate ze ouder worden. Wij kiezen voluit voor de laatste optie. We houden elkaar stevig in de gaten. Als de ene dreigt zurig te worden, zal de andere tegengas geven en zullen we er samen hard om lachen.

Midlife kick is vooral de kunst om los te laten. Daar worden we steeds beter in, omdat we nu weten dat krampachtig vasthouden aan dingen toch niets oplost. Pick your battles. Het is bovendien een voordeel dat we weinig last hebben van geldingsdrang. Het is een kunst alles te laten gebeuren zoals je het wilt.

Wat we in deze levensfase zeker voelen, is dat er nog meer ruimte is voor nieuwigheden. Laat maar komen!”

 

FOTO: Jean Van Cleemput voor Midlife Kick: www.midlifekick.be