Stef en zijn HERBATHEEK.

 

Gisteren werd het boek HERBATHEEK van natuurarts Stef Mintiens voorgesteld in Gent.

Het werd een mooie avond met veel volk, lekkere zelfgemaakte foodies uit het boek, een boeiende inleiding door Stef, een prachtig intermezzo: 2 mooie jonge vrouwen die oa het Bloemenduet uit Lakmé van Delibes zongen. Kippenvel!

En nadien heerlijk napraten en boeken laten signeren. Dit allemaal in een hartverwarmende love flow. Een bijzonder mooie gave: liefde & wijsheid delen en andere mensen een goed gevoel geven. En dat kan Stef Mintiens als de allerbeste. Mooie mens! Ik ben fier op hem en ik ben blij dat we bloedverwanten zijn! :-)

By the way Stef en Vanessa, de MADELEINES* waren heerlijk! (* recept onderaan)

HERBATHEEK staat vol waardevolle tips, adviezen, verhalen en lekkere recepten. Erwin Vanmol zorgde voor de mooie illustraties. HERBATHEEK is een eigentijdse keukenbijbel, een gezond alternatief voor de mafia praktijken van de farma- en voedingsindustrie.

HERBATHEEK laten signeren bij Stef en illustrator Erwin Vanmol. Prettig gestoord zijn zit ook in de familie… hahaha!

Op de achterflap lezen we:

De verantwoordelijkheid voor onze gezondheid wordt vaak doorgeschreven naar anderen. En dat terwijl we de sleutel voor een gezonde geest in een gezond lichaam vooral zèlf in handen hebben. Hoog tijd dus om de oplossing bij onszelf te zoeken! Met dit boek als leidraad is een blakende gezondheid, zonder afhankelijkheid van de farmaceutische en voedigsindustrie, binnen handbereik.

‘Herbatheek’ borduurt voort op waardevolle, vaak eeuwenoude tradities uit de natuurgeneeskunde en maakt ze hip, fris en snel en eenvoudig toepasbaar voor de moderne tijd waarin we nu leven. De verrassende inzichten van de auteur geven je een nieuwe, verfrissende kijk op voeding, genezing en gezondheid.

Auteur Stef Mintiens volgde na zijn studie tandheelkunde diverse opleidingen in Duitsland, bakermat van de natuurgeneeskunde. De kennis omtrent acupuntuur, homeopathie, EAV en Kneipp Hydrotherapie die hij daar vergaarde, gebruikt hij dagelijks in zijn praktijk in Gent.

– Heilzame recepten voor elk seizoen

– Inclusief handig kruidenoverzicht

– Dé handleiding tot een leven in balans

En ik kan daar alleen maar aan toevoegen: “In huis halen die kanjer!”

Recept Madeleines uit de Lorraine

 RECEPT UIT HERBATHEEK: MADELEINES UIT DE LORRAINE

DUUR: 30 minuten – VOOR: 24 grote madeleines

In de Franse Lorrainestreek, ingeklemd tussen België, Luxemburg en Duitsland, leefde Marcel Proust. Hij maakte de ‘Madeleines’ van Commercy beroemd.

NODIG: 125 g buffelboter + 125 g rietsuiker + 1 vanillepeul + 4 eierdooiers + 4 eiwitten + een snufje zout + zeste van 1 mandarijn of limoen + 80 g speltmeel 75% + 120 g amandelpoeder.

BEREIDING: > Smelt de buffelboter en meng ze krachtig met de rietsuiker. Voeg de zaadjes van een vanillepeul toe. Meng één voor één 4 eierdooiers hier doorheen.

> Klop het wit van de 4 eieren, de suiker, het bakpoeder, vanille, kaneel, de havermelk en de geraspte zeste van 1 mandarijn of limoen zeer luchtig op

> Meng 80 gram speltmeel en 120 gram amandelpoeder en zeef dit mengsel door het boter-eierdeeg.

> Spatel het geklopte eiwit zorgvuldig door dit deeg. Spuit het deeg met een spuitzak in de bakvormpjes in de typische schelpvorm.

> Zet 10 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Schakel dan naar 80°C voor nog eens 8 à 10 minuten.

Mjammie, I can’t wait! ;-)

[highlight]

En voor wie er gisteren niet bij kon zijn, er volgt nog een boekvoorstelling op donderdag 4 september om 20 uur @ Boekhandel Limerick – Koningin Elisabethlaan 142 – 9000 Gent. Inschrijven via www.limerick.be

En je kan HERBATHEEK natuurlijk ook bestellen!

1) Stuur een mail met als onderwerp ‘HERBATHEEK boek bestellen’ en stuur  je naam + adres naar boek@herbatheekgent.be

2) Schrijf 29,95 euro + eventuele portkosten over op rekening nr BE57 0635 6508 3235 van Herbatheek Boek, Kon. Albertlaan 75 – 9000 Gent.

Woon je in Gent wonen of kom je in de buurt dan kan je het boek natuurlijk gewoon komen afhalen. Wel graag vermelden in je mail dan.

Portkosten: Antwerpen & Gent: Gratis – Voor de rest van België: 6 euro.

[/highlight]