Ondertussen in onze Wifty mailbox, een bericht van Carine (56) met de boodschap dat ze al meer dan 4 jaar geen seks meer heeft en dat ze het niet mist.

CARINE: “Wel Wifty, ik vind seks overroepen, echt. Ik ben 4 jaar geleden weduwe geworden, mijn man is gestorven aan de gevolgen van een autoaccident. Tot dan had ik nog wel een seksleven, alhoewel dat toen ook al een paar jaar op een laag pitje stond.

Ik lees het graag en ik hoor vrouwen het graag zeggen: “We doen het minstens 3 keer per week!” Maar ik geloof dat niet. Wij waren 27 jaar getrouwd en hebben drie kinderen. Laat ons zeggen dat we het 1 keer per maand deden, meestal na een feestje als we allebei wat gedronken hadden. We zagen elkaar heel graag, daar twijfel ik niet over, maar ons leven was zo vol met werk, kinderen en hobby’s dat seks niet bovenaan ons to do lijstje stond…

Ik ben er zeker van dat mensen liegen over hun prestaties in bed. Ook mannen. Het is allesbehalve cool om te vertellen dat je seks niet zo belangrijk vindt. Maar misschien moeten meer mensen dat juist wel doen. Vrouwen zouden moeten kunnen toegeven dat ze zonder seks ook gelukkig kunnen zijn.

Wat ik wel mis zijn warmte en geborgenheid en een spontane knuffel. Dat is voor mij ook een vorm van seks. Aandacht voor elkaar en hand in hand over straat lopen. Maar seks met alles erop en eraan mis ik niet. Na 27 jaar hetzelfde bed te delen ken je elkaar door en door en zie je ook dat seks en graag zien twee verschillende zaken zijn. Ik begrijp dat mannen met hun testosteron en voortplantingsdrang geen blijf weten. Maar voor vrouwen ligt het toch vaak anders. 

Sinds het overlijden van mijn man heb ik geen seks gehad. Natuurlijk masturbeer ik, maar ook dat is minder frequent dan vroeger. Ik zeg niet dat seks niet lekker is, het is alleen veel minder belangrijk geworden. De druk van presteren op seksueel vlak is weggevallen. Mensen associëren veel seks met een goede relatie. Als je maar genoeg seks hebt zit het goed. Maar niets is minder waar. Het is pas als je een tijdje geen seks hebt dat je kan zien of je relatie goed zit.

Ik ben single, en voorlopig voel ik me daar goed bij. Komt er een nieuwe man in mijn leven dan zal ik die met open armen ontvangen, want zoals ik al zei, ik mis intimiteit. Ik verlang vooral naar iemand waarmee ik kan reizen, ervaringen delen, samen boeken lezen, samen koken, samen in slaap vallen, dicht bij elkaar. Hoe vaak we het doen is dan helemaal niet belangrijk.”

 

Wil jij ook iets kwijt op Wifty? Stuur een mailtje naar wifty@wifty.be