Christel Geerts (59) – professor in de gerontologie en moeder van Conner Rousseau – schreef een boek ‘Meisjes van 50 & meer. Over WIFTY’S en granny’s’. Een openhartige en wetenschappelijke inkijk in de wereld, hoofden, lichamen en gevoelens van vrouwen van 50-plus. We vroegen Christel om te reageren op onze Wifty vraagjes. Dat ze accordeon wil leren spelen komt goed uit voor onze Wifty Band! 
1. WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN 50+ ZIJN?
“Ik voel me minder onzeker dan pakweg 20 à 30 jaar geleden.”
2. WAT VIND JE MINDER LEUK?
“Je beseft dat je resterende tijd beperkter wordt. Maar dit betekent ook dat je net intenser moet leven. Ook lichamelijk voel je de jaren.”
3. WELKE DROMEN WIL JE NOG WAARMAKEN?
“Oei, ik ben van het type die op dat vlak nogal gulzig in het leven staat…ik wil nog zoveel doen , ik heb nog zoveel dromen: tijd om te reizen, accordeon leren spelen, ik wil ook professioneel mijn stempel nog wat doordrukken….elke dag komt er wel een droom bij!”
4. WAT IS JE GEHEIM OM GEZOND EN GELUKKIG OUDER TE WORDEN?
“De weg vooruit bewandelen. Uiteraard mijmeren we allemaal wel eens over mooie herinneringen , over mooie vervlogen tijden. Sluit die in je hart en maak er een troef van om ook NU er het beste van te maken.”
5. WELKE WIJZE RAAD HEB JE VOOR JONGERE VROUWEN?
“Be the girl you want to be, maar wees toch realistisch. Carrière maken en kinderen opvoeden…a hell of a job maar absoluut de moeite waard. Het is ploeteren…so what. Maar laat je vooral niet frustreren door zogenaamde mooie interviews en praatjes… Soms als je in tijdschriften leest lijkt het alsof de vrouwen die het gemaakt hebben alles onder controle hebben. Vergeet het! Ook daar staat men wel eens voor een lege ijskast, is er enkel oud brood te verkrijgen en kruipen ze om negen uur doodmoe in hun bed.”

 ‘Meisjes van 50 & meer. Over wifty’s en granny’s’ is een uitgave van ASP Editions – Academic & Scientific Publishers – www.aspeditions.be