Christine is 47 jaar getrouwd en weet precies hoe ze Liefde kan definiëren. “Er zijn veel ups&downs in een lange relatie en wie anders zegt, liegt.” 

Wat betekent Liefde voor je?

Geven
Iemand nodig hebben omdat je die graag ziet !
Respect hebben voor het anders-zijn van je partner
Waarderen om wie of wat hij /zij is, om wat hij/zij doet
Samen slappe lach hebben, samen triest zijn om iets, samen zoeken naar de beste oplossing, samen erdoor spartelen, ‘ons gras zelf groen houden’ door adequaat onderhoud ;-)

Hoe moeilijk is liefde voor je?

In die 47 jaar dat wij getrouwd zijn is het duidelijk dat er veel ups en downs waren en zijn. Wie het anders zegt, liegt. Niet altijd gemakkelijk als je beide een ‘sterke’ persoonlijkheid bent met ieder zijn eigen gaven en ‘schoonheidsfouten’.

Samen op pensioen en 24/7 samen-zijn maakt het niet makkelijker. Ik ben niet het type om bijvoorbeeld wekelijks samen ‘handje-in-handje’ naar de Delhaize, slager of bakker te gaan. No way! Let me breathe, please!

Wat is je passie?

Ik pas haha. Het antwoord hierop hou ik liever voor mezelf en m’n chou. Sorry.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Ik denk van niet. Dé perfecte liefde … wat is dat dan, vraag ik aan jullie!

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?

In de spiegel durven kijken en toegeven dat je verkeerde dingen hebt gezegd, gedaan of niet gedaan.
Communiceren met je partner ook al gaat het er soms eens heftig aan toe.
Durven en vooral willen toegeven dat je verkeerd was.
Sorry zeggen, niet 1x maar meerdere keren na elkaar.
Ik ben een extravert type. Als ik kwaad ben, dan zie en hoor je het direct. Ik kan niet ‘koppen’, het vliegt eruit en soms te veel. Dan heb ik spijt achteraf…
Nooit denken dat je de waarheid in pacht hebt.

Heel belangrijk voor mij: ‘ademruimte’! Niet opslokken noch voortdurend claimen. Ik heb af en toe ademruimte nodig, eens alleen zijn … Dit mag je niet pejoratief zien. ‘Partner-distancing for a while’ vind ik prima want dan heb ik weer het verlangen om naar m’n chou te gaan, dan weten we weer wat te vertellen.

Laat ik het zo stellen: de ‘sleur’ moet je breken en dat is voor mij belangrijk. Zoals ik al eerder zei, laten ademen … don’t take my breath away, please.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in?

Oh … met een goeie Italiaanse tiramisu (‘t woord zegt het zelf … een opkikker) ben ik wel enigszins te verleiden. Hm, alhoewel ?… vraag het mijn man maar.

 

Eigen foto @ Christine Spileers

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: