Wat betekent Liefde voor je?

Liefde is voor mij…. er staat al jaren een tekst op onze slaapkamer die ik heel erg koester.

„Agape. Echte liefde is een diepgevoelde verbondenheid tussen twee mensen die veel om elkaar geven en die daar een hoge mate van betrokkenheid bij hebben.  Deze mensen delen veel fundamentele waarden, interessen en doelstellingen en verdragen in goede harmonie de punten waarop ze van elkaar verschillen.  De diepte van hun liefde wordt afgemeten aan hun wederzijds vertrouwen en het respect dat zij voor elkaar voelen.  Hun relatie laat elk van hen ruimte om zich in de wereld expressiever, creatiever en productiever te laten zijn.  Zij beleven veel vreugde aan gezamenlijk gedeelde ervaring uit zowel het heden als verleden en ook aan die welk hen nog te wachten staan.  Elk van hen ziet de ander als zijn of haar dierbaars en meest geliefde vriend.  Nog een maatstaf voor de diepte van hun liefde is de bereidheid om in alle eerlijkheid naar zichzelf te kijken ter wille van de groei van de relatie en de verdieping van de intimiteit.  Met echte liefde worden gevoelens van sereniteit, zekerheid, toewijding, kameraadschap, wederzijdse steun en troost geassocieerd.”

OK, OK, ’t is nogal theoretisch en hoogdravend, maar toch vind ik het nog altijd de beste omschrijving van wat liefde voor mij betekent.

Hoe moeilijk is liefde voor je? 

Op sommige momenten in mijn leven is liefde héél moeilijk geweest voor mij en niet het minst omdat er in die periodes te weinig zelfliefde was.  Gelukkig voor mij zijn de moeilijke periodes ook de periodes geweest waaruit ik (veel) geleerd heb en die er mee voor gezorgd hebben dat ik op dit moment sta waar ik sta.

Wat is je passie?

Een échte passie heb ik niet: ik hou vooral van schoonheid en dat in al zijn vormen: schoon-menselijkheid, schone muziek, schone boeken, schone mensen…

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou?

Ja: de onze!

Wat is jouw geheim om het te doen slagen?  

Tijd, doorzettingsvermogen als het eens wat minder gaat, kiezen, ervoor gaan, laten zijn, jezelf graag zien en koesteren, lachen, dansen, plezier maken…

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets pakken ze je zo in? 

Doe mij maar zout: een oester met daarin een paar druppels heerlijke champagne, geen citroen en ook geen peper: puur genot!

 

Foto’s : van Claire

 

❤️ VOLG MIDLOVE OOK OP FACEBOOK, KLIK OP HET LOGO: