Een complimentje over je looks of over wat je hebt bereikt? Hm, moeilijke vraag.

Onze reactie: de twee natuurlijk! Het een sluit toch helemaal niet het andere uit. Laat maar komen.

Iedereen hoort graag een warm en gemeend complimentje. We deden snel een rondvraag en op dat gebied zit het nog goed bij de bevolking ;-).

Overzichtje van complimentjes die Wifties laatste weken te horen kregen:

“Wow, als vrouwen van 50/55-plus er zo uitzien zoals u mevrouw. Dan wil ik zo ouder worden. U bent een voorbeeld.”
Tina, 59, leerkracht

“Ik stond om het hoekje van de vergaderzaal en ik hoorde een collega dit zeggen: ‘Dit heeft Hilde voor elkaar gekregen. Wat een power hé?’ Ik gloeide zo hard van dit complimentje dat ik in mijn eentje verantwoordelijk zal gesteld worden voor de global warming van Vlaams-Brabant haha. Dit geeft ook zoveel energie.”
Hilde, 52, notaris

“Wat jij er soms uit gooit, ik kan zo hard om jouw opmerkingen lachen.”
Mieke, 49, bediende

“Mijn oudste dochter die zomaar zei dat ik het toch maar gefikst heb na de scheiding. Job, huishouden, twee kleine kinderen,…”
Laura, 56, zaakvoerster

“Ineens sprak een vreemde man me aan in de wachtrij aan de kassa van het warenhuis. Dat ik hem was opgevallen omdat ik zo leuk gekleed ben. Ik dacht ‘wat een charmeur’ maar was heel blij met dat complimentje.”
Isabelle, 57, fiscaliste

“Mijn 20-jarige zoon zegt dat hij heel trots op me is en dat hij hoopt dat zijn toekomstige vrouw er op mijn leeftijd er net zo stijlvol bij loopt. Na de eerste verbazing was ik ontroerd.”
Martine, 48, binnenhuisarchitect

“Twee jonge meisjes vragen of ze aan mijn tafeltje mogen komen zitten. Het terras is overbevolkt. Graag. We raken snel aan de babbel. Ze zijn derdejaars psychologie-studenten en het ging snel over leeftijden. Vraagt er eentje welke beautyproducten ik gebruikt u dan mevrouw, wat doet u om zo’n gezonde huid te hebben? Investeren in een goede dagcrème (hou ouder hoe beter de crème!), vooral véél lachen en je in weinig proberen op te jagen. En een fijne partner maakt ook het verschil.”
Carine, 62, bediende

“Mijn man roept geregeld: “Wat zou ik doen zonder jou! Altijd klaar met een lach, met een oplossing, je ruikt lekker, kan fijn koken, de kinderen komen graag naar huis en je verveelt me zelden. Wat verlangt een man nog meer?”
Karin, 50, huisvrouw

“Mijn zoon die vrijdagavond van zijn kot thuiskomt en me een bloemetje overhandigt. Zomaar en met een klinkende zoen. Dat is een mooie waardering en beschouw ik ook als een straf complimentje.”
Frieda, 53, HR-verantwoordelijke

 

Wat is het mooiste compliment dat je laatste weken hebt gekregen van je kinderen, familie, buren, collega’s?