Journalist Corry Hanckè

Journalist Corry Hanckè

 

Corry Hancké (53) is journalist en een echte Wifty: gevat, prettig gestoord, no-nonsense. Een vrouw met ballen. Dat niets haar tegenhoudt om alles te proberen wat in haar hoofd opkomt werd vorige week bevestigd. Corry ging golfsurfen.

Een chick? Dat is lang geleden. Ik voel me geen chick meer sinds de man achter de toonbank niet meer ‘maske’ maar ‘madammeke’ zegt, sinds de bouwvakkers meer oog voor hun mortel dan voor mij hebben, sinds de verkoopster in de parfumerie me dure crèmes voor een rijpere huid aanpraat. 

Neen, een chick zou ik me niet meer noemen. En toch had ik me ingeschreven voor een surfprogramma Chicks on Waves. Enkele jongere vriendinnen die op hun bucketlist al jarenlang golfsurfen hadden staan, hadden me over de streep getrokken.

Golfsurfen? Dat is toch voor jonge godinnen die met hun blonde haren en nat T-shirt nonchalant de metershoge golven op hun board trotseren? Toch niet voor vrouwen die met vapeurs kampen en angstvallig hun uitdijende dijen bestuderen. 

Wel, ik heb me een week kostelijk geamuseerd. Het was loodzwaar, dat wel. De blauwe plekken op mijn dijen en de stijve armspieren die geen BH meer konden sluiten, vertelden het verhaal van mijn gevecht tegen de golven.

Katrien, de vrouw achter dit initiatief, weet dat golfsurfen voor vrouwen niet evident is. Voor onze frêle armen is kracht zetten een pak moeilijker dan voor mannelijke spierbundels. Vandaar het idee om een surfkamp voor vrouwen te organiseren. Lessen op vrouwenmaat, yoga, massage en gezond eten. 

Dames, ik ben op die week wel twintig keer verzopen uit de branding gekropen. Ik ben gevallen, ik heb gevloekt maar ik heb ook op de golven gegleden. Het was heerlijk.

Katrien vertelde me later dat ik de oudste vrouw was die ze ooit op surfles heeft gehad.
Dames, ik ben geen negentigjarige. Ik ben maar 53. En toch was ik al een uitzondering in het surfwereldje. 

Dames, waar zijn jullie? Waarom bergen zoveel vrouwen hun dromen op? Waarom rolt ‘dat is niks meer voor mij’ zo gemakkelijk uit hun mond? Er is zoveel boeiends in de wereld te beleven. Laat de vapeurs en de bikini-angst je niet tegenhouden! 

Ik ga Katrien mailen. Misschien moet ze Chicks on Waves een zusje geven. Women on Board. Of iets in die trant.

Corry

Screen Shot 2015-06-11 at 08.45.40

helene@wifty.be