Cristina Smet de Melo (56) leeft sinds 2005 aan de Braziliaans noordoostkust, vond er de liefde en woont in een strandhuis (Casa Bela Bahia) dat ze af en toe verhuurt aan vakantiegangers. Ze heeft een passie voor schrijven en leeft zich uit als copywriter @ Cristina’s Pen. Toen Cristina een foto van zichzelf in retro badpak op Facebook postte sloegen we een kreet van bewondering, wat een mooie diva zat daar aan het zwembad! We stuurden haar veel complimenten en moesten natuurlijk alles weten over dat badpak! ;-)

RETRO

Toen ik een foto van mezelf-in-badpak op Facebook zette, kwam Hélène van Wifty in beweging. Ze wilde alles weten over die foto: wie de foto genomen had en hoe ik me voelde op dat moment en ook achteraf met al die leuke commentaren.

Wat een badpak al niet teweeg kan brengen! Wat mezelf betreft bracht het eerst en vooral vreugde, want tot mijn grote verrassing kreeg ik dit fantastische retrobadpak cadeau. Dat was trouwens grappig gegaan.

Het begon allemaal met een Belgische vriend (en Braziliaanse buurman) en een selfie van hem, genomen in een restaurant, met een heerlijke schotel voor zijn neus. Mijn eeuwige interesse in details en achtergronden, trok me naar een etalagepop die achter de vriend stond, gehuld in het badpak waar ik al jaren naar op zoek ben. Een echt jaren 50-retro-badpak in donkerblauw met witte bollen dat uiteraard helemaal niets met de boodschap van de foto te maken had. “Breng je dat badpak even voor me mee als je volgende keer komt?” was mijn commentaar onder de foto.

Hij deed het echt! En het paste perfect. En het scoort, waar ik het ook draag.
Elke keer krijg ik bergen leuke commentaren. Het badpak is zo eenvoudig, maar trekt op één of andere manier veel aandacht. Het feit dat het onderaan een rokje heeft, in plaats van een gewone uitsnijding, zal er zeker iets mee te maken hebben.

En vooral, het voelt enorm goed om het te dragen. Weg is alle stress over de perfecte, slanke buik. Over het inhouden van de adem om tot dat resultaat te komen. 
Dit retro-badpak camoufleert in grote mate wat je niet wil dat er is. Je wordt er meteen een stuk vrolijker, meer zelfzeker en dus ook mooier door.

Natuurlijk had ik het meegenomen voor het carnaval-weekend dat ik bij mijn lieve vriendin in het domein Paraíso Rio Real ging doorbrengen. Ze wilde meteen een foto-shoot, mét de twee kleine gebolde flesjes sangria die ze voor me had meegebracht en die perfect pasten bij het badpak. 
Daar zat ik dan plots, te poseren aan de rand van haar zwembad. In badpak nog wel!

De bolletjes-flesjes waren een leuk detail, maar werden uiteindelijk (na het posten van één van de foto´s) nauwelijks opgemerkt, want opnieuw trok het retro-badpak alle aandacht.

En hoe ik mij erbij voelde? Een ster natuurlijk, of zoals in de commentaar een paar keer voorkwam: een diva. Ik voelde me een Wifty-cover-girl, hoe zou je zelf zijn?

Cristina

helene@wifty.be