Valérie (51): “Je komt wat tegen als je gaat daten. Mijn raad? Zorg dat je een overdosis aan geduld, incasseringsvermogen én humor hebt. En dat je een afwijzing NOOIT persoonlijk neemt. Mijn laatste date stuurde een berichtje dat ik een fantastische vrouw ben en dat hij heb genoten heeft van onze middag maar dat hij eerlijk wil zijn en dat hij nog 5 andere dates wil ontmoeten voor ik een definitieve keuze.” 

Je kunt niet zeggen dat hij het spel niet eerlijk wil spelen. Toch?

Dating is nu deel van onze manier van leven. Niemand kijkt er nog van op en als je ergens aan tafel belandt van een of ander gezelschap dan gaat het snel over ervaringen met dating en dates. Iedereen kent wel een bevriend koppel dat elkaar zo heeft leren kennen en super gelukkig en content is.

Die verhalen maakten dat ik alle misplaatste gêne en schrik voor het onbekende van me af kon gooien en me inschreef. Dat is ruim twee jaar geleden en sindsdien surf ik lustig rond op betaalsites – zoals Parship-  en swipe ik met plezier naar links en rechts op Tinder.

Met twee gouden vuistregels in mijn hoofd zit ik als een Alice in Wonderland te kijken en te klikken. Want je komt wat tegen.

#1: bedenk dat het om die ene magische seconde gaat, om dat ene spatje geluk én vooral toeval dat er tussen jou en de date  sprake is van en mega-klik. Hoe toevallig is het dat je precies die ene tegenkomt én dat het goed zit: intellectueel, fysiek, sociaal, financieel…Heb dus geduld.

#2: neem een afwijzing NOOIT persoonlijk. Je kent elkaar niet eens. Bekijk het als een contact, als een leuke middag. Meer is het niet, meer kan het niet zijn.

Natuurlijk zijn er situaties dat het bij je date zeer positief zat maar dat jij twijfels hebt. Of dat jij na een eerste date al zit te fantaseren over een date 2 en een date 3 en zelfs een date 4… tot je plots een NO GO-berichtje krijg. Pffff. Weer naar af.

Maar het berichtje dat ik recent kreeg was ik nog niet eerder tegengekomen en wil ik graag delen.

Na de virtuele klik en eerste chats zaten alle tekens goed. Hij gaf al aan dat ik met vlag en wimpel boven alle andere ‘kandidaten’ stond. Met kop en schouder. Dat hij me echt wilde zien.

Date 1 in een restaurant verliep heerlijk. Ontspannen, humor, uitwisselen van verhalen, goed luisteren.

Dag erop kreeg ik een boodschapje dat hij ging fietsen. Op dezelfde avond legde hij uit dat het met iemand was die hij al eerder was tegengekomen en hij wilde het een kans geven.

Dag later: ‘Oei, ik heb me vergist. Het was te veel drama en of onze date 2 toch kon doorgaan?”

Voor ik er erg in had, zei ik ja. Het werd een dagje Maastricht. Hele fijne middag, goed gebabbeld, mijn beurt om te trakteren en bij het afscheid nam hij me goed vast en het kusje eindigde op de lippen. Hm, dacht ik, kleine vooruitgang. Maar iets deed ook al een alarmbelletje rinkelen. Tijdens het eten vertelde hij met veel passie over iemand die nog hogere matchingpunten had dan wij. Hij had die ook gecontacteerd maar ze had niets laten weten… Hm.

Die avond kreeg ik een berichtje dat hij me heel vaak wilde vast pakken en zoenen en enorm uitkeek naar date 3. Maar eerst ging hij op wijntrip met vrienden. Dat had hij me verteld. Tijdens die trip stuurde hij me leuke berichtjes en foto’s. Maar na die week ineens radiostilte. Ik dacht die is weer een andere tegengekomen blijkbaar. Een berichtje naar hem en toen dit: “Dat er nog iemand anders was waarmee hij een andere klik had. Het ging fantastisch tussen ons maar hij wilde nog 5 andere kandidaten ontmoeten.”

Dit dus. Game over. Dit is nu een tweede keer. Ik laat me niet meer ‘on hold’ zetten.

Ik heb twee uur lang flink zitten roepen en foeteren. Dat heb je nodig om deze ervaring uit je systeem te schudden. Dan denk je aan die twee gouden opmerkingen (zie hoger) en zeg je bij jezelf: “Misschien moet ik hem bedanken want met zo een twijfelaar wil je niet blijven. Ergens loopt de liefde rond en binnenkort komen we elkaar tegen.” Swipe!

 

Free photo by Artem Kovalev on Unsplash

 

Nog meer ideeën en tools om te gaan daten? Check out:
📕 🔥 MUST-READ: www.notsohappysingle.be