“Wat deed jij het allerliefste VOOR je 10 jaar? Denk eens diep na over de dingen die je het vaakst deed en waarbij je je goed voelde.”

Ik zit in een halve cirkel in een mooie kamer, samen met 12 andere mensen van de pers, helemaal relax tijdens een mindfulness oefening.

Voor ons staat Veerle Dobbelaere. Zij begeleidt de mindfulness oefeningen. Bij haar thuis. Ik voel me op mijn gemak.

Iedereen mag om beurt wat vertellen over die favoriete bezigheden als kind. In die periode is het al duidelijk wat je talenten zijn en het is boeiend om te zien of je die talenten ook meegenomen of uitgewerkt hebt in je persoonlijke en professionele leven.

“Tekenen, verhaaltjes schrijven, de klas animeren, bendeleider.” zeg ik wanneer het mijn beurt is. “Herkenbaar!” reageert Veerle. En dat is waar, ik doe dat nog steeds. Ik ben helemaal in mijn element als ik kan organiseren, entertainen, vormgeven en schrijven, zowel privé als professioneel.

Wat ik denk dat Veerle Dobbelaere het liefste deed als kind? Dat kan niet anders zijn dan mensen verwennen, met verhalen van andere mensen, met mooie dingen, met lekker eten, op een heel persoonlijke manier. Dat maakt van haar een integere actrice die zich helemaal inleeft in haar personages. Oh ja, en delen, daar is ze ook sterk in. Delen van haar ervaringen en talent. Dat maakt van haar een top coach. En aandacht geven, daar is ze ook goed in. En vertellen en luisteren. En waar kan je dat best dan aan een gezellige tafel met heerlijke gerechten?

Wifty Anekdote: In juni wordt Veerle 50, daar kijkt ze heel erg naar uit. Bij het inleidende gesprek stelde ze dat als volgt voor: “Ik word Wifty in juni”. Iedereen begreep wat ze bedoelde. Yep, de kracht van Wifty!

DE GASTEN VAN VEERLE

Veerle Dobbelaere bracht al die dingen bij elkaar, sinds kort organiseert ze bij haar thuis De Gasten Van Veerle, een gloednieuw concept dat voedsel voor lichaam én geest brengt. Als ervaren gastvrouw en life coach ontvangt ze gasten bij haar thuis. Het is een uniek en intens totaalconcept dat al je zintuigen prikkelt. Een combinatie van culinair genot en persoonlijke begeleiding.

Gewoon al het feit dat je te gast bent bij Veerle thuis, je jas aan de kapstok, een warme welkom, de huiselijke sfeer… “Druk, druk, druk” geraakt niet voorbij de voordeur. Intiem, en daarom heel echt. Je kan zelfs je schoenen uitschoppen. Ik nam een Wifty lente boeket mee voor haar, dat is de etiquette als je bij iemand thuis te gast bent. En ik heb genoten, van het lekker eten, van het gezelschap. Weg alle formaliteiten, weg alle things-to-do, hélemaal in het moment. Zo gezellig dat je BIJNA bij Veerle op schoot zou kruipen. ;-)

MIUST DO

Aanrader dus voor als je een bijzonder moment wil delen met vriendinnen of collega’s. Een verjaardag of deelnemen als team of bedrijf. Je kan met 12 aan tafel. Ook alleen of als koppel kan je aanschuiven, altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen in zo’n omgeving.

Veerle nodigt telkens een eigenzinnige foodie uit die hoogstpersoonlijk voor een staaltje culinair genot zorgt. Inspirerende combinaties met een mooi verhaal, met veel liefde klaargemaakt. Aan een tafel die met veel zorg en oog voor het seizoen is gedekt.

Dat Veerle haar gasten tussen het aperitief en het diner even apart neemt om aan de hand van een paar oefeningen het tempo van ons jachtig leven te vertragen, doet echt deugd. Je gaat met een bijzonder fijn gevoel aan tafel, daar ligt de focus ook op genieten, niet teveel small talk, kijken en echt proeven wat je eet, met hier ook weer interessante vragen die voer zijn voor filosofische en grappige gesprekken.

GEWOON THUIS

Een beleving, een mindful leven dus, als gast van Veerle. Zonder geitenwollensokken. Geen grote zaal of restaurant met teveel afleiding, gewon bij Veerle thuis.

Je hoeft op niemand indruk te maken, niet op je baas, niet op je vrienden of familie, niet virtueel. Je stapt nadien gegarandeerd op een andere manier naar buiten.

Wie zin heeft om zichzelf (of iemand anders) onder te laten dompelen in de kunst van het tafelen en even wil pauzeren om vervolgens verder te gaan met meer energie, is welkom als gast van Veerle. Kom tafelen en schep wat inspiratie op je bord, voer échte gesprekken en geniet.

De kans dat je met een andere kijk op het leven de deur uitstapt, is reëel. Verlicht van spanning en stress, verrijkt met het besef hoe belangrijk het is om even stil te staan. Bovendien ga je niet met lege handen naar huis: praktische tips, recepten, inspirerende oefeningen en cadeautjes herinneren je nog lang aan dit moment.

De gasten van Veerle is een exclusieve gelegenheid en vindt niet meer dan enkele keren per maand plaats. Aan de tafel van Veerle is er plaats voor twaalf personen. In de online agenda op de website zie je welke data nog beschikbaar zijn. Een sessie duurt drie uur en vindt plaats in de voormiddag, namiddag of vooravond. Prijs vanaf €165 p.p. met minimum 12 gasten aan tafel. Andere formules op maat te bespreken.

  • Meer informatie op www.degastenvanveerle.be en www.veerledobbelaere.be

 

Wij gaan zeker een keer een bijzonder Wifty moment organiseren bij Veerle Dobbelaere. Wil je erbij zijn? Stuur dan alvast een mailtje naar wifty@wifty met als onderwerp ‘De Wifty Gasten van Veerle’. Er kunnen maar 12 mensen aan tafel, dus haast en spoed is in dit geval wél goed. We houden je op de hoogte!

helene@wifty.be