Schermafdruk 2015-02-17 13.26.40
Alarm: ouderwordende vrouw!
 Grandioos tussentiteltje. Ik las het in een artikel van De Standaard naar aanleiding van iets vreemd dat Uma Thurman zou hebben gedaan in haar gezicht. Ik zag vooral een vrouw (44) die iets voller was op de neus en wangen. Met iets te lang, te sluik haar (te veel gel?). Iets te weinig make-up?

Voor een rodelopermomentje zou ik een brigade van visagisten, kappers en kledingstilisten optrommelen.
Fotografen en piepol-journalisten zijn ON-VER-BID-DE-LIJK!  They make or break you.

Het licht valt slecht, het buikje steekt uit, een foute HIP-lash, ogen te fel dicht, …  PATS, foto! Of je ziet er als een plaatje uit of alsof een bulldozer over je heen is gegaan.

Ach, we mogen geen scheet laten of het gaat Twitter- en/of Facebookgewijs de wereld rond. (Ik sta dagelijks te kijken wat mensen zonder nadenken op het www zwieren. Ik vraag me oprecht af of iedereen echt wel doordrongen is dat ‘privacy’ op Facebook NIET BESTAAT? Wat je op FB gooit, is never ever of te jamais van jou.)

Anyway. Ik zag niets fout aan deze geweldige Kill Bill en Pulp Fiction – actrice. In tegenstelling tot haar collega Renée Zellweger die -gelukkig- terug normale proporties krijgt. Wat was dat schrikken zeg.

Al dat ge-niptuck wordt ingegeven door een nieuwe God: J.O.N.G!
We moeten er kost wat kost jong blijven uitzien.

Natuurlijk wil ik alles doen om de genen die moeder natuur me geschonken heeft, zo goed mogelijk en met respect te conserveren. Op restaurant betaal ik met plezier  60 euro (per persoon) of meer als prijs-kwaliteit-plezier in verhouding zijn. Dan bespaar ik ook niet op de buitenkant en mag dat potje gezichtscrème iets kosten.

JONG. De Nieuwe God. Leve de tegenreacties!  Zoals een Helen Mirren, onze über-Wifty. Een waanzinnig intelligente vrouw die perfect weet hoe ze haar power uitspeelt. Ook op de roedeloper. Natuurlijk ben ik zeker dat ze ook haar brigade heeft klaarstaan.

Daarom vind ik Meryl Streep zo formidastisch.

Daarom vind ik de keuze van Monica Bellucci als nieuwste James Bond-girl een sublieme zet.

Daarom vinden wij de niet-gefotoshopte Cindy Crawford (48) in haar bikini effenaf heerlijk!

Je ziet een foto van een vrouw die verdomd fier is op haar looks. Ondanks de plooitjes, lijntjes, slappe huid. Eindelijk durft een mega-model naturel te gaan. Wég met de huppelkutjes die amper 16 jaar zijn en nog steeds de voorkeur krijgen in advertenties die overduidelijk bedoeld zijn voor 40 / 45-plus.  

We blijven het met Wifty herhalen: 50-plus is hot en in!

Ik heb ook smakelijk gelachen met het artikel in Het Laatste Nieuws: ‘Alles mag als je 50-plus bent. Wat is er gebeurd?’ (dd. 10/02/2015)
Met ‘grijzende’ verbazing las ik hoe journaliste Nadine Van Der Linden te rade gaat bij seksuoloog professor Bo Coolsaet en stilist Sven Verstraeten.  For crying out loud. De professor is 71. En de stilist is .. ja, wie is de stilist.

Bo Coolsaet spreekt van o.m.  ‘opmerkelijke evolutie‘ en ‘vrouwen trekken zich de verandering van menopauze minder aan‘ en ‘ah ja, een vrouw die nog veel kleren koopt en geld uitgeeft aan ‘jong zijn‘: dat is commercieel bijzonder interessant, zeker nu de bevolking vergrijst’… Jaja.

Sven: ‘een stevige mantel of een mooie blazer zijn bovendien heel elegant en dat is voor mij toch belangrijk voor een vrouw van boven de 50: elegantie.’ Ik weet niet wat het woordje ‘elegantie‘ doet met jou. Maar ik krijg daar toch serieus jeuksel van.

Wifty:  …. (euhm, geen reacties. Jammer dat er geen 50-plusser aan het woord kwam….)


Wat denk jij bij het zien van deze foto van Cindy Crawford?

 

Schermafdruk 2015-02-17 13.00.47

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(@ Ann)