Zet die roze bril snel af. Die valkuil kent Marilien maar al te goed. De roze bril is veruit de grootste valkuil in de eerste 4 tot 6 maanden van het dating proces.

Voor je het weet zegt hij of zij iets dat helemaal zo niet bedoeld is of kom je achter een totaal tegenovergestelde toekomstvisie. Een boem, daar sluiten de poorten to heaven weer dicht. De ervaringen van Marilien en Stephaan.

MARILIEN:

“Je bent verliefd. Heerlijk. Maar ik ben na verschillende dates erachter gekomen om sneller mijn roze bril af te zetten. Daten is leuk. Vermoeiend maar leuk. Je ontmoet tal van boeiende mensen. Ach, je voelt je weer jong en spannend en het kriebelt overal.

Nu besef ik dat ik veel sneller een reality check moet doen. Te vaak loopt het na 4 tot 5 maanden fout omdat de doelstellingen en ambities over de toekomst te ver uit elkaar liggen.

Ik hoor het ook van anderen.

Enkele voorbeelden:

-> hij wil ouder worden in de Ardennen en jij bent een zee mens.

-> zij klampt zich hardnekkig vast aan haar huis onder de kerktoren in het dorp en hij droomt luidop van een subliem en praktisch appartement met een magnifieke view en liefst in een stad.

-> hij zweert bij Brussel en zij heeft totaal niets met Brussel.

-> hij is een workaholic en wil doorwerken tot zijn 70 (en liefst tot zijn 80) en zij wil NU ervan profiteren….

Op basis van onverenigbare toekomstplannen kun je niets opbouwen. Alles zal snel als een kaartenhuisje in elkaar donderen. Meer nog, voor je het weet, ben je elkaar aan het ergeren voor het minst.

Mijn raad? Durf elkaars toekomstvisie te vragen en zoek snel dat momentje om erover te praten en te dromen.

Stel heel concreet dé vraag: ‘HOE ZIE JIJ DE TOEKOMST?” Want het zijn té belangrijke zaken die je met je hoofd in de wolken vergeet te vragen aan je prins/prinses. Zorg dat je een gezamenlijk plan hebt en zet de stap om samen te wonen pas (weer) als je het erover eens bent.”

 

STEPHAAN:

“Mijn beste relaties waren degene waar ik aan begon zonder verliefd te zijn geworden.
Die roze bril maakt alles mogelijk.

  • Ze heeft 7 kinderen en wil er graag nog eentje bij? No problem.
  • Ze heeft veel financiële schulden? We lossen dat wel op.
  • Ze heeft 25 katten & 4 honden? Toch schattig, iemand die van dieren houdt?
  • Het huishouden en het huis proper houden is niet haar sterkste kant? Dan doe ik dat toch gewoon?

En dan gaat de verliefdheid wat over en blijken al die problemen toch niet zo eenvoudig om op te lossen. En als je verliefd bent, voel je je super goed….wanneer je samen bent. Ben je niet samen, dan verlang je naar elkaar, je kan aan niets anders meer denken en je voelt je slecht.

Ik ga liever voor de meer nuchtere aanpak (maar ik ben dan ook een man).

Bevalt die vrouw me? Is ze ‘normaal’ (ik bedoel hiermee heeft ze geen al te grote rugzak) en kan ik samen met haar minstens even gelukkig zijn als wanneer ik single ben? Dan wil ik de kans wel wagen.

Mensen verwachten teveel van een relatie..de KLIK moet er onmiddellijk zijn, we moeten soulmates zijn, het leven dat ik wil is dat wat ik zie in mijn favoriete romcom’s en goed is nooit goed genoeg, want wat als ik morgen ineens iemand anders tegen kom…

Iemand graag zien moet nier per se voorafgegaan worden door een innige verliefdheid. Het mag, maar het moet niet. Ook zonder vlinders kan je samen heel gelukkig worden.”

Free photo by Jurica Koletic @ Unsplash

Met medewerking van PARSHIP.