Op zaterdag 22 april zijn we aan Wifty Party n°8 toe. Deze keer gaan we voor Dinner & Dance @ Velvet Lounge Antwerpen, eerst lekker eten, dan alle tafels opzij en dansen. Of kom je liever alleen dansen? Dat kan ook, dan ben je welkom vanaf 22.30 uur!

Dansen? Oh yeah, als discokikkers, rockers, punkers en new wavers van het allereerste uur hebben we dat nooit losgelaten. Dansen is nog steeds onze favoriete lichaamsbeweging!

Die danscultuur zit in onze genen, geef ons goeie muziek en we zijn vertrokken. Een paar uur op hoge hakken van jetje geven? Geen probleem en met veel plezier. Het is pas als we onze pumps uitschoppen dat we de brandende pijn onder onze voeten voelen… ;-)

De DJ line-up op de vorige Wifty Parties was indrukwekkend: DJ’s Patrick Gypen, ZAKI, Nina de Man, Sven Van Hees, John Van Looveren, Buscemi, Steve Cop, Rafke van de Paranoiacs, Nacht & Nevel… kregen iedereen aan het dansen.

Deze keer staat niemand minder dan DJ Pierre Elitair achter de draaitafels. Pierre (56) is zowat de oudste vinyl disc jockey van ’t stad. Een Antwerps monument, jawel, nog van de tijd dat er geen afkortingen bestonden. Het was disc jockey en niets anders. De laatste vier decennia speelde hij zowat overal, van underground tot festival, van café tot club, van huwelijk tot rave.

Steeds volhardend vertikt hij het om zijn omvangrijke collectie digitaal te verwerken. Zijn sixties, seventies en eighties singeltjes werden aangeschaft toen ze verschenen en reizen met hem mee. Die pareltjes zullen ruimschoots aan bod komen op Wifty Party n°8. Ambiance verzekerd!


Pierre Elitair: “Ik ben al 42 jaar DJ dus ik heb alles zien evolueren en groeien. Zonder een grumpy old man te worden mag ik wel stellen dat de nullties en tenties de saaiste decennia zijn wat uitgaansleven betreft.

Een party is geslaagd als de DJ minstens zeventig procent bezettingsgraad op de dansvloer kan creëren.

Daarmee bedoel ik dat op 100 man er dus 30 aan de toog mogen hangen of bezig zijn met wifties te versieren. ;-)

Als je alle leeftijdscategorieën bekijkt zijn de aangenaamste mensen op een dansvloer diegenen die de seventies en eighties nu als jeugdsentiment omschrijven. Dus kom je zowiezo bij veertigers, vijftigers en zestigers terecht.

Ik had zelf geen enkel probleem met 50 worden. Ik heb geen midlife crisis gehad omdat ik gewoon bleef verder doen als DJ.

Ik dacht wel even dat het misschien pathetisch zou worden als ik als oude knar muziek voor de jeugd zou draaien. Maar dan net op dat moment ontstond er zoiets als de heropleving van het vinyl en werd ik ineens terug hip.

Voor de volgende 10 jaar koester ik geen verdere ambities. Dan zou ik al moeten spelen tot 67 jaar. Ik denk niet dat ik dat fysiek zou kunnen.

Wat de jeugd betreft, die luistert te weinig naar de pioniers en zij die het uitgangsleven op de kaart hebben gezet. Ze zoeken liever alles op het internet, en een plaats waar veel volk zit is trekt meer jeugd dan een plek waar de muziek primeert.

Jeugdculturen zijn ook vervaagd. Niemand kan nog in een vakje worden gestoken zoals punkers, soulkikkers, heavy metalfanaten of schlagermuurbloempjes. De jeugd pikt overal wat mee en is met hun muzikale cultuur op dezelfde manier aan het shoppen als met hun professionele activiteiten. We zien dat ook in programma’s als De Band waarin een aantal adolescenten van allerlei muzikale afkomst perfect bij elkaar kunnen worden gezet omdat het enige wat hen bindt hun leeftijd is.

Ik ben er nog niet uit of deze evolutie moet worden toegewuifd.

Laten we ondertussen vooral plezier blijven maken. Ik zie jullie zaterdag 22 april @ Wifty Party n°8!”

Pierre Elitair is elke zondagmiddag tussen 12 en 14 uur te horen op Radio Centraal. Met op zondag 16 april een onthullend diepte interview met/over Wifty! 

 

VOOR ALLE INFO OVER WIFTY PARTY n°8: https://www.wifty.be/wifty-party-8-dinner-dance/