In menopauze land lopen ook 7 dwergen rond. “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de gemeenste? Wie van de 7 miserabele kereltjes speelt het ergst met je voeten?”

Sneeuwwitje en de 7 dwergen is een mooi en lieflijk sprookje op de gemene stiefmoeder na. Wij geloven niet meer in sprookjes maar wél in gemene kereltjes. En vinden we ze verdorie in onze hof! 7 gemene kereltjes en dit zijn ze: hé ho, hé ho,…

GRUMPY/ KNORPOT:  Aha, de moodswings! Het ene uur kun je de wereld lachend aan, het volgende uur zit je te mopperen en boos te wezen om niets eigenlijk en niemand kan je dag terug goed maken. We her-beleven precies onze pubertijd. Het verstand vecht er tegen maar de emotie neemt het compleet over.  De zon schijnt te fel,  de grasmachine van de buren is te luid, de beste vriendin reageert niet snel genoeg op sms’jes, de lage rugpijn zit er nog, de hond wil naar buiten,… Tenzij de verrassing een heerlijk soepje is of de beste chocoladepralines ever zijn, anders laat maar.

SWEATY:  Het nachtelijk zweten is plots wakker worden in een zwembad. De handdoeken naast het bed helpen nauwelijks. Tussen de borsten zit een waterplasje. ’s Nachts wil je de lakens vernieuwen. Zoiets?

BLOATY of BLAASKAAK: Zomaar is de buik 3 maanden zwanger. Of krijg je je ringen niet meer aan je vingers. Precies alsof je intraveneus helium hebt ingespoten gekregen!

SLEEPY: Laten we zeggen dat we hier te maken hebben met een tweeling. De ene zorgt ervoor dat je voor tv begint te knikkebollen. Het is zijn EVIL broer die de spelbederver is. Om 22u doodop het bed inrollen om enkele uren later klaarwakker te zijn.
Zes sudoku’s, een kruiswoordraadsel en 20 bladzijden ver in je thriller om dan in de verte de kerktoren 4 uur te horen slaan. Grrr. Het verstand zegt: ‘Doe nu toch maar een poging om te slapen’ en om 7u raak je niet wakker. Veruit het gemeenste kereltje vinden wij.

WOESTIJN: De algemene droogheid is vervelend! Daar gaan we niet flauw over doen. Zonder hulpmiddel is het ronduit vervelend en pijnlijk. Er zijn -godzijdank- zeer goede en leuke hulpmiddeltjes zoals het glijmiddel!  Zorg dat het een sensuele ‘voorwerp’ wordt tijdens het voorspel. Met humor lukt het. En hoe ;-)

VERGEET-ME-NIETJE: Man man man, dat werkgeheugen! Tientallen fluo post-its en notaboekjes in alle formaten slingeren links en rechts in handtassen, autokoffer, handschoenenkastje, laptopzak… om dan niet meer te weten waar het ligt. Of een kopje onder het koffieapparaat te schuiven, het te laten vollopen en het te … vergeten. Uren later merk je het op. Van die stunts.

PSYCHO: Haha, dit is pas een hele interessante! ‘Criminal Minds’ is er niets tegen. Het gevoel dat je hebt bij een zoveelste telefoon van een call-center op de VASTE lijn! Je crost van de ene kamer naar de andere, schuift bijna uit, smakt snoeihard met een schouder tegen de deurstijl om dan een Nederlandse stem te horen die iets idioots vraagt. Rode waas voor de ogen, suizingen in de oren.

Nog eentje. Je wilt naar de betere supermarkt. Je overwint een killing file, er is nog één parkeerplekje en je weet van tevoren dat je er niet uitraakt, het eerste winkelkarretje zit geblokkeerd, een van de wielen van het tweede karretje draait tegen, in het rek is het ingredient -fokfokfok- uitverkocht! Waas en suizingen.

Of deze? De avondfile gaat maar niet vooruit. Je blijft geduldig en galant. Tot een voze foemp zijn plaats afdwingt door net niet  tegen je auto aan te rijden. KAKKER! Enkele meters rijdt hij terug zijn strook in, over een witte lijn en moet iemand anders de remmen in om hem voor te laten. Dit kun je onmogelijk voorbij laten gaan: toeteren, met grote lichten knipperen, KAKKER, VOZERIK, FOEMP! Je knijpt de knokkels wit op je stuur: ‘Here’s Johnny!’  Cfr. The Shining’ – Jack Nicholson