“De eerste keer is altijd een beetje spannend”. De VDAB wil met hun campagne bedrijven aanmoedigen om ook 55-plussers aan te nemen.

De eerste keer is altijd een beetje spannend. Duizenden personeelsleden van de VDAB gingen bij bedrijven langs om ze te overtuigen om ook 55-plussers aan te nemen. Dat zijn de laatste jaren de sollicitanten die nog moeilijk aan een job geraken. Dat oudere werknemers moeilijk aan een job geraken is tegenstrijdig, want er zijn wel heel veel vacatures. De VDAB wil die twee zaken nu verzoenen met elkaar.

“Werkgevers gaan iedereen nodig hebben om de plaatsen in te vullen. Er is een mentale shift nodig, want er is lang een beleid gevoerd  om oudere werknemers uit de arbeidsmarkt te duwen. Maar vandaag en morgen hebben we ze nodig.  Bedrijven en kmo’s moeten hun selectiebeleid aanpassen,” meent Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

En?

We hebben nog geen resultaten gehoord van deze groots opgezette campagne. We zijn ontzettend benieuwd maar we houden ons hartje vast. We horen nog altijd van veel te veel jonge 50-plussers hoe moeilijk ze het hebben op de arbeidsmarkt om terug ingeschakeld te worden. Ondanks puike referenties.

Inderdaad, die mentale switch is meer dan ooit nodig bij werkgevers. Hoe spijtig wij het vinden maar we geven iedereen de raad om geen leeftijd meer te vermelden. Laat de eerste selectie maar gebeuren op basis van ervaringen, skills en competenties. Pas bij een tweede of derde stap is leeftijd toch maar bijkomstig.

Bron: VDAB

 Free Photo: by Oli Dale @ Unsplash