Ellis (links op de foto) en Hilde zitten easy in het leven en dat stralen ze uit. Het kan niet anders dat ze andere mensen (m/v) met hun good vibes aanspreken en inspireren.

Wat vindt Ellis van ouder worden?

“Ik heb jaren gewerkt als interieurstiliste bij Pieter Porters en in 2017 koos ik voor een een sabbatical. Tijd nemen om alles op een rij te zetten, om na te denken wat ik voor de rest van mijn leven wil doen.

Dat was bij momenten een rollercoaster! Hormonaal? Misschien. Maar het is oké om je zo te voelen. Ik vecht daar niet tegen. Integendeel, het was een periode in mijn leven om alles in evenwicht te krijgen. En dat doe ik met een open mind.

Plannen? Eerst nadenken. Dan wil ik graag opnieuw veel reizen. In dat kader heb ik een leuke anekdote. Met mijn eerste vakantiegeld kocht ik een reiskoffer. Een kleine blauwe Samsonite met een olifant erop. Die koffer heb ik nog steeds! Dat symboliseert een beetje wat ik  wil doen. In maart ll. ben ik 2 weken in Indië geweest. Ken je de film ‘Eat – Pray – Love’? In Indië heb ik terug die ‘verwondering’  gevonden. Dat was ik door het vele en harde werken kwijt.

Ik probeer in de dag zelf te leven. En vertrouwen hebben dat het komt. Ik haal trouwens veel inspiratie uit ‘Seat of the soul ‘van Gary Zukov,. Een aanrader.

Vapeurs? Haha, ja, die komen en gaan maar ik lach ermee. Humor is het beste wapen.

Het mooiste geschenk van 50plus te zijn? De kinderen zijn groot en je hoeft niet meer 24/7 voor hen klaar te staan. Je hebt de vrijheid om je eigen weg uit te stippelen. Zalig toch.”

Wat vindt Hilde van ouder worden?

Hilde is zelfstandige en werkt als ontspanningstherapeute in hartje Antwerpen. Wil je meer weten over haar manier van werken? Dan vind je meer informatie op haar site www.hildeverhaegen.com

“Vanuit mijn opleiding als kinesiste ben ik alternatieve opleidingen gaan volgen. Vooral stressgerelateerde therapieën kregen de voorkeur. Ik heb beslist om minder dagen te gaan werken. Dat zijn er 3 dagen om zo bewuster met TIJD om te kunnen gaan. No stress ;-)

Elke leeftijd is boeiend maar verder heb ik niets met cijfers hoor.

Mijn plannen? Hm, ik droom van een exotische plek waar het warmer is en waar ik dit soort werk zou kunnen combineren met mijn (macrobiotische) kookpassie. Vriendin Ellis komt ertussen en beaamt dat ze ontzettend lekker kan koken! Deze combinatie in een authentieke setting… ja, daar droom ik van.

Mijn leuze: ‘It’s all about breathing!’ Ik kan dat nooit genoeg tegen mensen (m/v) zeggen. ALLES vertrekt vanuit je ademhaling. Opvallend hoe weinig mensen zich bewust zijn om rustig te ademenen.

Daarom geef ik zo graag relaxatietherapie mét fun factor. Het moet altijd plezant blijven dan hou je dat ook langer vol.

Er zijn inderdaad de laatste jaren heelwat ‘resettings’ gebeurd en dat is een boeiend proces. Je voelt ook dat je meer samenvalt met jezelf en dat maakt je zo sterk.”

Meer info over relaxatietherapie (en dat raden we iedereen aan die geblokkeerd zit door de vele vragen die deze levensfase met zich mee brengt: contacteer Hilde Verhaegen via www.hildeverhaegen.com