Ga voor de 3 K’s: Kussen, Knuffelen en Knetteren en voor minder staan we niet meer op haha. 

De 3 K’s maken het leven stukje mooier en blijer. We herhalen graag dat je met KNUFFELEN en KUSSEN alles aan kan. (En in bepaalde gevallen volgt knetteren).

Maar het begint bij TIJD MAKEN voor een knuffel!

Een welgemeende en warme knuffel werkt als een bijzondere pijnstiller. Het maakt socialer, vriendelijker, minder agressief. En het is gratis én 100% procent natuurlijk.

Het vermindert zelfs het stressniveau en geeft een rustig, relaxed gevoel.

Wetenschappelijk. 

Zodra we iemand knuffelen komt in het lichaam het hormoon oxytocine of het knuffelhormoon vrij. Dit hormoon speelt een belangrijke rol bij hechting en vertrouwen. Het hormoon is cruciaal voor gevoelens van verbondenheid, liefde en vriendschap – niet te onderschatten als het aankomt op geluk.

De hormonen die vrijkomen na een knuffel maken je niet alleen gelukkig, ze zijn ook gezond. Volgens een Amerikaans onderzoek uit 2005 wordt oxytocine gelinkt aan een lagere bloeddruk. Vrouwen die vaak geknuffeld worden door hun partner, hebben doorgaans een lagere bloeddruk. Ook op het hart hebben de regelmatige knuffels een effect, want ze vertonen gemiddeld een lagere hartslag terwijl ze geknuffeld worden. Het gevoel van een knuffel op je huid zendt bovendien signalen naar het gebied in je hersenen dat stress reguleert. (*tenzij je geknuffeld wordt door George Clooney, of Brad Pitt of  (vul maar je keuze in)… dan vrezen we dat onze bloeddruk een eigen leven gaat leiden. Mar dat is een ander verhaal ;-))

Zeker wie angstig is, heeft baat bij knuffels. Ze kunnen existentiële angsten verminderen. Zelfs een kleine aanraking kan even verbetering brengen in de mentale toestand van mensen met heel weinig zelfvertrouwen en diepgewortelde angsten.

Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker knuffels worden. Menselijk contact wordt steeds belangrijker voor je gezondheid.  Een knuffel vermindert die eenzame gevoelens.

Emotioneel.

=> Je kinderen kun je niet genoeg kussen. Vinden ze dat erg of beetje gênant misschien? Gewoon doordoen en volhouden, ze worden nooit te oud voor een schitterende kusjes- en knuffellawine. Dat bijtanken is nodig voor alle partijen.

=> Pak vrienden (m/v) bij het begroeten stevig vast met een klinkende zoen. Ook almaar meer mannen kussen elkaar als begroeting en dat noteren we bij Wifty als een super de luxe evolutie.

=> Een date die eindigt met een zuinig zoentje dat dan ergens verdwijnt achter de oren… MJA NEEN DUS. Maar een date die eindigt met een net iets te lange knuffel en een lief zoentje net naast je lippen… AHAAAA. Zo’n knuffel met kusje doet vanzelf knetteren en voelt erg veelbelovend aan voor een volgende date. (Snel afspreken is de boodschap).

Kussen, knuffelen (en in bepaalde omstandigheden knetteren) hoe vaker, hoe beter.

 

Met medewerking van PARSHIP

Free foto by Nadine Rupprecht @Unsplash