GRIETJE: “Ik volg Wifty met veel belangstelling en put daar zoveel positivisme uit. Relativeren en humor, daar gaat het om in je latere leven en daar staan jullie voor. ??

Ik word eind van dit jaar 62, en ik ben dagelijks in de weer met paard en hond, dat houdt me jong. Paarden hebben me altijd gefascineerd. In m’n jeugdjaren reed ik veel maar met de jaren verwaterde dat, studeren, trouwen, 3 zonen opvoeden (m’n jongste zoon heeft muco dus heel veel zorgen), een eigen zaak…. Geen tijd meer voor paardrijden.

Toen m’n zonen het huis uit waren heb ik m’n hobby weer opgepakt en terug een paard gekocht. Dat had ik echt nodig. Paardrijden is voor mij de enige sport die al de rest in mijn hoofd doet verdwijnen. Mindfulness op zijn best, je bent echt alleen met je paard bezig en met de natuur rondom. Hij voelt m’n emoties aan lang voor ik het zelf weet. Of ik nu angstig, verdrietig, blij, ontspannen of gestresst ben… He knows… Als ik verdrietig ben en hij legt z’n hoofd op m’n schouder, dan weegt het ergste verdriet een pak lichter. Dat maakt het zo fantastisch om met een paard om te gaan. En na het paardrijden, gezellig cava of rosé drinken met de vrienden-ruiters, dat is ook een belangrijk onderdeel van de sport.

Mijn tips voor andere Wifty’s: elke dag bewust genieten en aanvaarden dat je lichaam veroudert ?, vooral jezelf af en toe een dagje zonder zorgen toestaan en geloven en vertrouwen hebben in het universum. Wat er ook gebeurt, alles komt goed…

Dank jullie voor Wifty.be en voor jullie top pagina op Facebook!”

 

● We Are Wifty! Jouw foto + kort verhaal hier op onze Wifty Facebookpagina en op Wifty.be? Stuur een leuke foto naar WIFTY@WIFTY.BE – van jezelf, met vriendinnen, familie, partner, lief of collega’s, met een korte reactie, wij nemen dan contact met je op.

Wifty’s Facebookpagina