Max & Vivi

 

Goede vriend Max woont in Las Vegas. Hij wordt volgende week 50, dus bijna Mifty! :-) In afwachting stuurt hij ons warme nieuwjaarswensen:

Dear Hélène, dear Wifties,

Vegas is een van de droogste en warmste steden ter wereld. De zon schijnt hier 300+ dagen en gemiddeld regent het 30 dagen per jaar.

Maar af en toe kan het sneeuwen in Las Vegas. Natuurlijk valt er elk jaar sneeuw tijdens de winter in de bergen rond de vallei maar zeer zelden in de stad. In 1941 en 1988 zijn er sneeuwvlokken gevallen op Kerstmis. In Januari 2009 heb ik zelf sneeuw meegemaakt. Wel een raar zicht wanneer je sneeuw op een palmboom ziet.

Kerstmis wordt hier natuurlijk gevierd zoals overal maar zonder een wit decor. Traditioneel komt de familie op bezoek en liggen er massaal geschenken onder de kerst boom.

Nieuwjaar, klok middernacht gaat er bijna op elk bekend casino/hotel een spectaculair vuurwerk af. De bekende strip wordt vanaf een bepaald uur in de vroege avond afgesloten voor het verkeer en duizenden mensen lopen rond in party mode. Natuurlijk met de gepaste cocktails en andere dranken vermits Vegas niet alleen gekend is voor het gokken maar ook om te feesten en drinken. Vergeet niet dat bijna alles 24/24 en 7/7 toegankelijk is voor het publiek.

 

Hoe ga ik nieuwjaar doorbrengen? Met enkele vrienden, rustig thuis met een prachtig uitzicht naar de strip toe. De drankjes kunnen lekker vloeien zonder achter het stuur te  moeten na het feesten!

Hierbij wens ik alle Wifties & Mifties en alle vrienden in België een gelukkig en veilig Nieuwjaar toe vanuit Las Vegas!

x Max

ps: én een Waf Nieuwjaar van Vivi!