Ik zag deze mooie foto’s van Meryl Streep. Een foto van 1979 en een foto van nu. Met dezelfde jurk! Meryl is nu 65 jaar en ze ziet er nog steeds geweldig uit.

Maar dezelfde jurk 35 jaar later? Dat is straf. Dragen jullie nog kledingstukken van 35 jaar geleden?

Bij mij zit dat zo…

Ik heb net een GROTE kleren + schoenen opruiming achter de rug. Een goed plan na onze verhuis van Schilde naar de stad en na 2 zomermaanden aan zee. Het was de moeite!

Hoe je het ook draait of keert (en geloof me, ik doe dat met elk stuk :-) – er hangt aan elk kledingstuk wel een verhaal. Voor mij toch. Hubby Hans gaat daar veel rationeler mee om. Iets wat je een jaar niet gedragen hebt? Weg ermee!

“Maar dat kocht ik in London! Het sneeuwde toen en we zijn gaan schuilen in Tate Modern. En ik had het aan voor het optreden van Kraftwerk!”

Inderdaad, het hele verhaal…

Moeilijk dus voor mij om dingen weg te doen. Ik besef wel dat het geen zin heeft om een flamenco rok + flamenco schoenen bij te houden, na 10 jaar geen flamenco meer gedanst te hebben.

“Maar als we ooit naar Spanje verhuizen, dan ga ik daar zeker en vast terug flamenco dansen!” Yeah right.

Ik heb mijn best gedaan! 1/3 de van mijn garderobe krijgt een tweede leven bij vriendinnen. De extravagante stukken gaan naar mijn tante die de garderobes coördineert van verschillende toneelhuizen hier in Antwerpen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEn ik heb inderdaad ook een paar stukken die +/- 35 jaar oud zijn. Die zitten in een speciale doos. Er zitten een paar prachtige new-wave jurkjes bij, met heel veel ritssluitingen. En mini rokjes en catsuits. Met de beste wil van de wereld kan ik ze niet meer dragen. Omdat ze veel te klein zijn. Op alle mogelijke manieren. 

VOORBEELD: dit mini rokje had ik in 4 verschillende kleuren: rood, wit, zwart en jeansblauw. Ik heb enkel het zwarte exemplaar bijgehouden. Als bewijsmateriaal. Het rokje is 28 cm hoog en ik droeg het om uit te gaan. Zonder kousen, met blote benen in torenhoge hakken. Het rokje kwam NET onder mijn kont.

OMG! Ik heb foto’s van een vakantie in Ibiza met dat rokje, ergens op een dansvloer… je ziet mijn slipje!

Dus JA ik heb nog kleren van 35 jaar geleden. Maar die blijven veilig in de verhalendoos, hahaha!

[highlight]Hebben jullie nog kledingstukken van meer dan een kwart eeuw oud? Draag je die nog? Of houd je ze bij puur uit nostalgie?[/highlight]