Kennen doen ze elkaar al vanaf hun twenties toen ze nog op de redactie van Flair werkten.

Door verschillende carrières verloren ze elkaar even uit het oog, maar waren uiteindelijk voorbestemd om zes jaar geleden elkaar weer te vinden én Wifty op te richten: hét vrouwen vijftigplus-platform van België. 

Hun enthousiasme en humor is aanstekelijk. En de band die Hélène en Ann hebben, beide midlife experts van beroep, is van een unieke soort. Ze zijn anders en toch een beetje hetzelfde. Ze hebben elk een andere kledingstijl, maar stralen toch dezelfde energie uit. Ze hebben andere levens en toch maken ze zich sterk voor hetzelfde doel: alle vooroordelen, foute beeldvorming en misvattingen over vijftigplus vrouwen de wereld uit helpen.

Ann: “We zijn daarmee begonnen omdat we ons helemaal niet herkenden in het beeld dat de wereld over vijftigplus vrouwen ophangt. Het is niet dat we vanaf vijftig ineens onzichtbaar zijn, geen passies, ambities of verlangens meer hebben of er niet meer goed uitzien. Wij zijn niet oud of out.”

Hélène: “Daarom organiseren we verschillende activiteiten, zoals speciale Wifty parties en talks met deskundigen zoals menopauzeconsulenten en schrijvers over onderwerpen die ons écht raken. Daarbij gaan we geen enkel taboe uit de weg! Ik mag zeggen dat wij daar in België echt wel voorlopers in zijn.”

Deugnieterij

Creativiteit en humor lopen als een rode draad door hun werk én vriendschap. 

Hélène: “Dat was al zo toen we elkaar leerden kennen. Vooral de humor en deugnieterij herkenden we bij elkaar. Dat we om dezelfde dingen konden lachen. Nog steeds is dat onze lijm.” 

Ann: “En we staan even positief in het leven. We voelen elkaar heel goed aan en onze neuzen staan dezelfde richting op. Dus zijn er geen oeverloze discussies en kunnen we al onze tijd en energie in Wifty steken.” 

Hélène: “We nemen ouder worden serieus, maar niet onszelf. We zijn soms gewoon een komisch duo. Ik ben de aangever, Ann vult aan en kopt binnen. Zowel privé, als in ons werk.” 

Ann: “Een beetje zoals Gaston en Leo. Soms zitten we bij een meeting naast elkaar zonder elkaar aan te kijken, maar merken we aan een minieme beweging of kuchje hoe laat het is. En krijgen we de slappe lach. Zo’n duo dus…”

Champagne en de zee

Dat op stijl geen leeftijd staat, daar zijn Ann en Hélène het levende bewijs van. Ver hoeven ze niet naar die jonge mindset te zoeken. 

Ann: “Mijn dag start ik vaak met een ‘kind, wat zie je er nog goed uit!’ in de spiegel. Dat tovert een instant smile op mijn gezicht. Ik drink geregeld een glas champagne, fiets zo vaak mogelijk, wandel drie keer per dag met mijn hond Gibbs en trek geregeld naar zee. Die lucht! Het geluid van de branding! Een betere therapie bestaat er niet.” 

Hélène: “Ik voel me leeftijdsloos. Al van de dag dat ik geboren ben. Dat leerde ik van mijn mama die op haar 82ste nog steeds de energie heeft van een jonge vrouw. Veel liefhebben en heel veel lachen, dat is ook haar geheim. Net zoals altijd dat jonge meisje in jezelf zien.”

Dresscode

Die levensvisie vertaalt zich ook in hun kledingkeuze: niet gebonden aan regels, altijd creatief en tegelijkertijd van een goede kwaliteit. 

Hélène: “Ik mix en match graag. Designerstukken met schatten uit tweedehandswinkels en street style met Paris chic. Mijn creativiteit weerspiegelt mijn kledingkeuze: speels en altijd met een knipoog. Zonder trouwens in te boeten aan kwaliteit. Een soepel vallende stof die zacht aanvoelt, is een must. En ik kan eindeloos combineren met stuks die ik al jaren heb. Zo creëer ik mijn eigen stijl.” 

Ann: “Ik heb veel zwarte broeken, witte blouses én mijn folies: stuks met felle kleuren of prints die ik heerlijk kan combineren.” 

Hélène: “Als Ann en ik samen op stap gaan voor Wifty, spreken we altijd een dresscode af. Bijvoorbeeld zwart, ruiten en een tik rood. En dan staan we daar dan assorti maar toch helemaal in onze eigen stijl.”

Ann: “Vandaar dat we hier ook voor dezelfde witte blazer gekozen hebben. Maar wel in een eigen stijl en silhouet. Dat soepel vallende witte vest is zalig! En omdat ik al broeken met strepen aan de zijkant draag nog voordat het een trend was en omdat je benen daar nóg langer in lijken, koos ik deze donkere broek met wit-oranje bies. Zeker met de bijpassende trui met witte streep bovenaan, is onze look helemaal áf.”

Uit May, het maart magazine van Mayerline – www.mayerline.be