Helmut Lotti, gesjeesd als wielrenner, geslaagd als Elvis-imitator en doorgegroeid naar internationale zanger met 13 miljoen verkochte muziekalbums. Vader van een volwassen dochter. En fan van Wifty.
HELMUT: “Wifty is leuk om te lezen. Ik las als kind Tina in plaats van het weekblad Kuifje. Omdat ik het toen al interessant vond om te zien wat vrouwen bezig houdt.”
Ha, waren alle mannen maar zo slim! 😘  Lees ook zijn reactie op onze andere Wifty vraagjes en waarom je de floche moet grijpen als ze voorbijkomt!
HELMUT: “Het leukste aan 50+ zijn als man is dat je minder je hormonen achterna holt, waardoor je veel rustiger in het leven en in een relatie staat. Je kunt beter relativeren en beseft dat in een relatie erotiek wel belangrijk is maar niet zaligmakend. Respect, vriendschap en intimiteit zijn belangrijker. En je laat je niet meer zo makkelijk gek maken. Ook weet je beter wat je mogelijkheden en beperkingen zijn.
De beperkingen… Ik voel dat mijn energielevel op peil blijft mits de nodige voorzichtigheid, maar zorgeloze uitspattingen en exuberante sportuitdagingen laat ik tegenwoordig graag aan mij voorbij gaan. Ik hou mijn lichaam in conditie maar af en toe voel ik al eens een knie of heup die wat stram doet. Ook moet ik meer rusten om mijn stem in vorm te houden. Vooral op concertdagen sport ik niet meer. Maar ik heb een goed sportschema!
Wat ik doe om gezond en gelukkig ouder te worden? Sport, gezond eten en sinds begin augustus geen alcohol meer. Ik ga enkel nog drinken bij speciale gelegenheden, verder nooit meer. En dan nog… ik slaap elke nacht 7 tot 7,5 uur lang vast. Dat helpt… verder: geen te hoge verwachtingen, blij zijn met wat ik heb bereikt, niet in het verleden leven en veel buiten zijn. En zingen is gezond, lachen ook. En lummelen. Ik ben geen workoholic. Nooit geweest.
Mijn tips voor jongeren: flexibel zijn en denken aan de toekomst. En niet in het gezelschap vertoeven van mensen die jouw energie wegslurpen. En de floche grijpen als ze voorbijkomt. Speciaal voor de dames: niet te veeleisend zijn en de ongenaakbare spelen. Daar krijg je als Wifty misschien spijt van… En respect hebben voor iedereen. En jezelf niet verminken met tattoos…”
We love you too Helmut! 😘