Hersentumor. De moedige getuigenis van ex-topvrouw vrt en Sanoma illustreert hoe broos geluk en gezondheid zijn. Je bent net 50, je hebt een fantastische job en dan stuikt je hele carrière en leven in elkaar. Met dank aan het K-monster.

Enkele maanden geleden kruisten we elkaar heel toevallig in een trendy bistro, hartje Antwerpen. We herkenden elkaar op slag. Ik werkte bij Sanoma toen zij er topvrouw was. Onze ontmoetingen toen waren typische koffieautomaatbabbels. Hartelijk, snel, warm en met de glimlach.

Ooit moest zij een hele redactie (ik hoorde erbij) komen vertellen dat ons mooi verhaal finito was. Hard. Maar ze bracht de vreselijke boodschap zo sereen mogelijk. No-nonsens. Er waren intern banen voorzien zodat we niet zonder job vielen. Het was een bittere pil om te slikken maar we did it.

Zij en ik verlieten jaren later het bedrijf.

Zij werd topvrouw bij de vrt en ik dacht ‘Hele goeie bal voor de vrt!’

Wegens ziekte even OUT

Maar dan passeerde even later het bericht dat ze wegens ziekte OUT was. Sandra De Preter out? Hm. Daar was meer aan de hand. Je dacht aan alles behalve aan het ergste: kanker, hersentumor. Inderdaad, OUT.

De vrouw die nu voor mij stond sprankelde. De look was ànders. Ze had een vinnig kort kapsel en stond op stijlvolle sneakers. Haar typische broekpak had ze ingeruild voor een trendy comfy look. Het stond haar.

Ik begroette haar met het eerste wat bij me opkwam: ‘Sandra, je hebt iedereen enorm doen schrikken.’ Ze keek diep in mijn ogen en meer uitleg had ik niet meer nodig. Ze draaide heel slim het gesprek mijn richting uit en vroeg waar ik mee bezig was.

We namen afscheid en ik overhandigde haar nog snel ons Wifty-kaartje waarop ze ons nog veel succes wenste met dit heerlijk initiatief.

Vrienden, familie nodig die je blijven steunen, NO MATTER WHAT!

Haar getuigenis op HLN (en op alle andere nieuwssites) lees je in één adem en met brok in de keel. Hoe broos zijn gezondheid en geluk. Het zal je maar overkomen dat je dat ene kak-lotje heb getrokken.

En verder besef je ook hoe belangrijk het is om mensen om je heen te hebben die je blijven steunen NO MATTER WHAT!  Het is zo nodig dat je positieve vibes krijgt.

Voor Sandra en alle andere Wifties die hun persoonlijk gevecht strijden of er voor staan, via deze weg sturen we onze warme steun en liefde. En komen we elkaar persoonlijk tegen, dan nemen we tijd voor een warm kopje koffie of thee of bubbels…

Nog meer getuigenissen van topmensen zijn gebundeld in het boek ‘Kankerperspectief’ van Erik Van Vooren.