Hilde is een jonge vijftiger met heelwat jaren leef-liefde-gezinservaring en ook wat te veel kilo’s op de teller ;-). “Echt storen doen ze niet maar ik ben ze toch liever kwijt! En zoals zovelen is er een rugzakje dat me gebracht heeft waar ik nu sta en daar ben ik erg trots op.” 

Hilde is 30 jaar getrouwd, heeft 2 dochters (24-28) en werkt in de verzekeringswereld. Ooit werkte ze in de zorg.  Een aantal jaren is ze ook thuis gebleven omdat ze in het buitenland woonde voor het werk van haar man. Binnekort stopt ze met werken en is ze van plan om voluit van het leven-man-kinderen te genieten.

1. Wat vind jij van ouder worden? 
Eigenlijk niet erg, hoort bij het leven!

2. Je huwelijk is een aparte setting, eerder een weekendrelatie. Wat is jouw/jullie ultieme relatietip?
In de week ( en soms langer) verblijft mijn man in het buitenland. Het wérkt al 30 jaar. Waarom? Omdat we elkaar de vrijheid laten en niet alle dagen op elkaars lip zitten. Onze basisafspraak is om NOOIT te gaan slapen met ruzie. Dat betekent dat we soms tot diep in de nacht (zwaar) discussiëren zodat we uitgepraat zijn voor we in slaap vallen … of nog net niet wel te verstaan (knipoogje). 

3. Wat is jouw geheim om gezond en gelukkig ouder te worden?
Gewoon toegeven dat het niet allemaal even vlot gaat dan op je 30ste en dat je gelukkig mag zijn dat je er nog bent. Jezelf blijven uitdagen!

4. Wat houdt je bezig?
Ik zit in vele raden, besturen en clubs. ik GEEF graag omdat ik dat beetje verschil wil maken in onze wereld. Mijn levensvisie of filosofie is simpel: de drive om iets voor een andere te betekenen had ik al op zeer jonge leeftijd en dat is nooit gestopt. Aard van het beestje.

Ik besef erg goed dat het bij mij ook allemaal niet zo vanzelfsprekend was. Ik had niet de beste jeugd maar heb dit nooit mijn levensweg laten bepalen. Ik ben erg positief en blijkbaar werkt dat erg aanstekelijk op de mensen rondom mij.

Het enige wat ik wel jammer vind is dat ik niet de studieweg heb kunnen volgen die ik wou. Daarom dat ik misschien een pleaser ben en er graag ben voor de anderen. Zonder mezelf weg te cijferen natuurlijk. Dat zou pas ongezond zijn.

5. Welke wijze raad heb je voor jongere mensen?
Wees steeds jezelf. Niet enkel “existeren” maar ook “functioneren” , leven en niet geleefd worden, ….

6. Wifty is…?
Wijzer en grijzer worden?
You’re enough!
Tevreden zijn met jezelf!

Free photo @Hilde