“Hoe gaat het met Hilde?” Die vraag krijgen we regelmatig hier bij Wifty. Hilde geneest van borstkanker en verloor in april haar levenspartner Eric.
HILDE: “September 2022 – Er even tussenuit, naar Parijs. Ik had vooral nood aan nieuwe impulsen, maar wou de oude herinneringen aan deze mooie stad zeker ook omarmen. Al viel dat laatste me wel zwaarder dan ik had gedacht, door het recent overlijden van mijn partner Eric. De stad werd namelijk in ’88 als huwelijkscadeau door mijn collega’s zomaar in onze schoot geworpen. Parijs bleef daarna altijd op nummer één van onze bucketlist staan. Hier voelden we ons telkens weer verbonden als geliefden en pasgehuwden 20tigers.
Nu was het wel héél anders. Ik had voor het eerst ook écht vertrek stress. Toch boekte ik ons favoriete hotel, Mama Shelter East, in de buurt van le Cimetiére du Père-Lachaise, in het 20e arrondissement. Mijn ingebouwde gps leidde me van La Gare du Nord via de metro Alexandre Dumas naar de Rue du Bagnolet. Het voelde als thuiskomen, weg was de stress.
Maar het alleen ontbijten, koffie drinken, dineren, de metro nemen, door de straten van Quartier Latin en Le Marais slenteren, bezorgde me een rollercoaster aan emoties. Ondanks dat, heb ik écht wel genoten, op mijn tempo, van Parijs met haar wonderlijke expo’s, sierlijke galerijen, hippe winkels en zomerse terrassen. Maar vooral de al dan niet toevallige ontmoetingen met Thomas, Manu en Alexan deden het meest deugd. Laten we vooral niet te lang wachten, als het kan, om elkaar ‘daar’ weer te zien.
Paris, mon amour, je t’aime toujours!”