Schermafdruk 2014-09-12 12.03.30Singles. Ze zijn er. Allemaal happy singles? Hm, neen, ik ben zeker van niet. Hun glimlach verbergt veel. Er zijn vast en zeker happy singles maar het blijft een heel klein groepje.

De meesten willen toch graag een partner vinden. En liefst op een ongedwongen en plezierige manier. Maar hoe begin je eraan? Hoe doe je dat? Waar kan je terecht?

Er bestaat genoeg voor koppels. Maar nog veel te weinig voor alleenstaanden. (Brrr, dat woord. Alleen-staand. Klinkt als een ziekte. Dat woord schrappen please. Het klinkt iets té donker.)

Terug naar onze zoektocht naar leuke initiatieven voor singles. Op  een dag wijst iemand je op
‚I can be’. Je surft naar de site, je googelt op ‘Lieven De Clercq‘, de naam van de initiatiefnemer en je leest.

Hm, klinkt leuk. Lieven De Clercq uit Edegem is de bedenker van ‚I can be’,  een eerste evenementenbureau (!) voor singles.

Ik begrijp dat singles vooral zichzelf kunnen zijn tijdens workshops als ‘flirten’ of ‘lichaamstaal lezen’ . Worden er koppels gevormd, dan is dat leuk meegenomen. Maar het is zeker niet dé insteek van zijn initiatief.

De enige en echte hoofdreden van ‘I can be’ is om events en workshops te creëren waarbij singles zich kunnen amuseren.

Lieven studeerde voor ‚event organisator’. En voor zijn eindwerk werkte hij het concept van ‘I can be’ uit. Hij stelde vast dat er veel datingbureaus of -websites zijn maar dat er nauwelijks iets voor singles is om zich te ontspannen in een rustige omgeving.

Geen profiel of intakegesprek nodig
Leden
 moeten geen profiel aanmaken of worden niet onderworpen aan een intakegesprek. Iedereen van 25 tot 65 jaar is welkom.
Na een inschrijving gaat Lieven de mensen niet speciaal bij elkaar zetten om hen eventueel te koppelen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat in de workshop ‘flirten’ iemand van 25 jaar samenwerkt met een persoon van 65 jaar. Nogmaals, het gaat om leren van elkaar.

Je kan nooit fouten maken
Volgens Lieven is zijn concept uniek in België. De groepen laat hij begeleiden door middel van improvisatie. Het thema ligt vast maar het zijn de cursisten die bepalen hoe de lessen worden gegeven of hoe ze met bepaalde onderwerpen omgaan.

Het voordeel van improvisatie is dat je niets verkeerd kan doen. Het gevolg is dat de deelnemers veel socialer en meer open worden. Ze zullen zich sneller beter in hun vel voelen.

Professionele coaches.
De workshops worden gegeven door professionele coaches. Het zijn meestal psychologen maar soms ook professionele singlecoaches uit België en Nederland. We zullen werken in groepjes van maximaal 12 à 16 deelnemers. Zo’n klein groepje is prettiger voor deelnemers en lesgevers.

Schermafdruk 2014-09-12 11.37.01
Wil je de uitleg van Lieven zelf?
Klik verder en bekijk het filmpje. In dit interview legt hij haarfijn uit wat je kan verwachten.

 


Voorbeelden van de workshops:

Lichaamstaal lezen, interpreteren en begrijpen’ over ‘kwetsbaarheid’
– Etiquette
– De kracht van vertrouwen
Leer flirten en contact leggen in één middag
Dansen voor dummies’
nog meer workshops? Klik hier.

Voorbeelden van geplande events zijn:
– Op Spaans avontuur naar Antwerpen
Gin & Tonic tasting
Whisky proeven
– Uitstap naar Studio 54
nog meer? Klik hier.

Lees zeker de uitleg die je bij de workshops en events vindt. Heel leuk gedaan. Je krijgt goesting.
Ben je geïnteresseerd en wil je je inschrijven? Dat kan op de website via www.icanbe.be.

Veel plezier! (en laat ons weten hoe het is geweest)

icanbe Quadri www