Het is nooit te laat, zeggen we hier op Wifty regelmatig. Alles moet nog kunnen als je er echt zin in hebt, als je het echt wilt. Het is nooit te laat voor een andere job, een andere plek om te wonen, om opnieuw te gaan studeren, zelfs om opnieuw verliefd te worden of voor een leven te kiezen met een andere partner…

MAAR, laten we duidelijk wezen, er zijn wél dingen waarvoor we écht te oud zijn. Bullshit en zever in pakskes zijn niet meer aan ons besteed.  

Hoe vaak denk je niet: ik ben echt te oud voor deze shit! 

Inderdaad, wijsheid komt met de jaren.

We liggen niet meer wakker van een nieuw grijs haar of een extra rimpel. 

Wat er geschreven wordt over ouder worden lezen we met argwaan, meestal is het geschreven door jonge vrouwen, wat weten zij van ouder worden?

We zijn ook gestopt met voorzichtig zijn, klinkt het niet dan botst het maar. Uiteindelijk geraak je het verst als je gewoon zegt wat je te zeggen hebt. Als iets of iemand je niet bevalt, laat dat dan tactvol weten. Opdraven op feestjes of recepties tegen je zin is ook verleden tijd. En als iemand je onheus behandelt, maak dan van je oren.  

Wat zouden anderen over mij denken? Niet belangrijk, wat ze ook denken. De beste remedie om andere het zwijgen op te leggen is gelukkig zijn en de dingen doen die je graag doet. Onzekerheid staat gelijk aan kwetsbaarheid. 

We besteden onnodig veel tijd met mensen die we eigenlijk niet graag mogen, dat doen we meestal om hén plezier te doen. Als je te lang moet zoeken om iets goeds te vinden in een persoon dan klopt er iets niet. Delete!

Hals over kop op hoge hakken rondlopen is ook verleden tijd, we nemen altijd een paar makkelijke schoenen mee. Die stiletto’s zijn leuk om een mooie entrée te maken, maar dan gaan ze uit en schuiven we onze voetjes graag in elegante, makkelijke exemplaren.

Je druk maken over je uiterlijk? Tijdverspilling. Het beste voorbeeld zijn foto’s van vroeger. Als je nu foto’s ziet van toen je 30 en 40 jaar was dan denk je “wat was ik mooi, wat zag ik er goed uit!” Toen vond je jezelf te dik of te lelijk of te dit of te dat… nietwaar? Wel, als je 80 bent zal je ook zo reageren als je terugkijkt naar de foto’s van NU!

. . . 

En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan!