Ondertussen in onze Wifty mailbox, een openhartige brief over een leven vol verslavingen, zelfacceptatie en blijven werken aan jezelf.

INGRID: “Beste Wifty, graag ontvang ik mailtjes over jullie activiteiten. Ik ben 59 jaar en lees al een hele tijd gretig jullie Wifty Facebookpagina. De levenslust en dynamiek spat er af. Het leven in al zijn concepten wordt mooi weergegeven. Ik word altijd blij van jullie artikels te lezen. Als je 59 jaar op de teller staan hebt kan je natuurlijk boeken volschrijven om je voor te stellen. Dus pik ik er enkele uit en hou ik het simpel: ik ben moeder met een beetje last van het lege nestsyndroom, ik heb een geweldige jongen van 19, ik ben plusmama van twee toffe gasten van 22 en 25, en partner van een man die ik nog steeds niet beu ben en dit na 20 jaar. Ik heb nog een kleine 4-tal jaren te gaan voor ik mezelf pensionata mag verklaren ( ik zoek nog steeds naar een mooier woord voor pensioen…). Wat kijk ik uit naar die periode!
Ik heb vele fases gehad in mijn leven, met ups and downs. Nu ben ik stilaan een tevreden vrouw, werkend aan acceptatie van mijn leeftijd en veranderend lijf.
Na veel uitbundigheid, vind ik nu plezier in rustigere dingen, one-to-one babbeltjes, wandelingetjes, een beetje fitness en yoga als preventie tegen de opkomende stramheid en pijntjes, lekker eten, tekenacademie, hier en daar een dansje, wat reizen…
Zingeving vind ik in het werken met het 12-stappen programma na een leven vol verslavingen. Dus werken aan mezelf en met anderen. Eenvoudig maar mooi. Dus ik ben geen cava of champagne girl meer. Dat thema ‘verslavingen’ lijk ik soms wel wat te missen op Wifty, terwijl deze problematiek hoogtij viert bij vele ouder wordende dames, en heren natuurlijk ook…
Zo hier laat ik het bij, ik heb geen recente foto, zet er maar een quote bij. Bedankt en lieve groeten!”

❌ Het is inderdaad belangrijk dat de problematiek rond verslaafde ‘ouderen’ specifieke aandacht krijgt. Veel mensen hebben een zwaar leven achter de rug en zoeken soelaas in alcohol, medicijnen, drugs. Voor anderen begon het als ontspanning en werd het op latere leeftijd een probleem. Wil je iets veranderen aan je alcoholgebruik, stoppen of minderen, neem dan contact op met je huisarts of check de Alcohol Hulplijn www.alcoholhulp.be – Daar vind je ook een link naar online hulpverlening voor drugs en gokken. Je mag ons ook altijd schrijven: wifty@wifty.be
Want we zijn er om elkaar te helpen, nietwaar? ❤️