Screenshot 2014-06-05 21.33.51Instant happy word ik van een knalblauwe hemel en dikke vette witte wolken. Zoals vanavond. Bij het naar huis rijden, kon ik er niet genoeg van krijgen. Alleen in de auto. Muziekje op. Gedachten laten freewheelen en dan ineens dat wolkenfenomeen in ’t oog krijgen. Wie is zo gek om dat ook op te merken en ervan te genieten?

Ik kijk vaak naar boven. Naar de hemel. Ook ’s nachts als ik nog even een nachtwandeling met de hond maak. Recht omhoog naar de sterren. Wat een prachtig schouwspel. En af en toe zie je een lichtje voortbewegen. Een vliegtuig dat hoog, héél héél héél hoog overvliegt. Ik probeer de grote en kleine beer te herkennen.  Zovéél te zien.

Ik kan ook mateloos blijven genieten van een zonsondergang. Van alle tinten rood en roze en oranje net voordat de zon verdwijnt.
De natuur. Wat kan daar tegenop?