KIM (53) volgde haar hart, sinds 5 jaar woont ze in België. Ze groeide op in Jersey, aan de Amerikaanse oostkust, en werkte en woonde in New York, Miami en Atlanta. Uiteindelijk kwam ze in Los Angeles terecht waar ze 20 jaar als creative director voor grote merken werkte. Toen ze haar huidige partner leerde kennen, een klant uit België, werden ze verliefd, ze kozen voor een lange afstandsrelatie.

KIM: “Ik werkte heel hard, veel te hard, en dat begon zijn tol te eisen. Ik was mezelf kwijt. Verliefd zijn gaf me de push, ik besefte dat er meer was dan geld, meer dan een carrière.

We kozen voor elkaar en ik verhuisde naar België en vond een job in Brussel, als executive creative director voor Ogilvy. Ik begon weer veel te hard te werken, eigen aan die sector, je bent zo betrokken dat het je nooit loslaat.

Tijdens een vakantie fantaseerde ik over een meditatie studio. Ik kende er een paar in L.A. en hield van de community rond zo’n studio. Hier in België had ik geen roots, geen community, en ik verlangde naar gelijkgestemde zielen rondom mij. Ik wilde met mensen werken, niet met merken, ik wilde mensen dingen aanreiken die ze nodig hadden in hun leven. Zelf mediteerde ik al langer, het maakte me rustiger en liever voor mezelf.

Daar in de zon had ik dus een aha-erlebnis, ik kwam terug thuis, nam mijn ontslag en begon te zoeken naar een geschikte plek, die ik vond midden in de oude stad. Na renovatie werd het mijn plek, ‘Drop In Meditation’, een zalige oase, waar ik zelf tot rust kom en waar ik de juiste mensen aantrek, die net als ik op zoek zijn naar een andere manier van leven. Je kan hier terecht voor sound mediation, bath meditation, traditionele meditatie en begeleide meditatie.

Ik ontmoet hier heel fijne mensen. You attract what you are, not what you want. If you want great, then be great. Het verschil met België? In Amerika zeggen we nooit nee tegen iets, we proberen alles uit. En als het niet lukt dan zeggen we: “Next!”. We blijven niet hangen bij de dingen en zien het niet als een mislukking als iets fout loopt. We kiezen ook sneller voor verandering. If you don’t like it, change it!

En ja, ik ben ook verliefd geworden op Antwerpen!”


✖︎ Voor alle info over Kim’s studio: Drop In Meditation