Kris bruist van de energie en vond na vele teleurstellingen toch nog dat ene unieke waarnaar iedereen hunkert: de liefde. Meteen weten dat het juist zit, is zo prachtig.

Wat betekent Liefde voor je? 

Mekaar begrijpen, voelen wat de ander nodig heeft. Jezelf kunnen zijn bij elkaar en weten dat het oké is. Samen lachen, samen huilen of gewoon samen stil zijn en genieten van elkaars aanwezigheid. Kleine attenties waarmee je weet dat die ander aan je denkt.

Hoe moeilijk is liefde voor je? 

Liefde was heel wat jaren moeilijk voor mij. Ik heb er heel lang naar gezocht. Ik wist dat het bestond, die ware, unieke liefde. Ik ben vele keren bedrogen en belogen zowel in de vriendschap als in de liefde en toch bleef ik erin geloven, bleef ik hopen. Ik stelde mijn hart telkens weer open en uiteindelijk vond ik op mijn 40ste mijn liefde en ik wist direct: dit is HET!

Wat is je passie?

Nieuwe mensen ontmoeten waarmee je op dat moment op dezelfde golflengte zit en diepe leerrijke gesprekken kunt mee voeren.

Op reis gaan om nieuwe plaatsen te ontdekken, mooie avonturen te beleven, maar ook het verlangen naar die reis, het organiseren, ook om andere mensen mee te vragen en voorstellen om mee te gaan  en zo samen leuke tijden beleven.

Dansen en wandelen met mijn hond in het bos, de zuivere lucht inademen en genieten van de ontmoetingen met anderen, de wind, de zon, de regen.

Iedereen streeft naar dé liefde? Bestaat die volgens jou? 

Ja, zeer zeker, zoals ik een beetje hoger al aangaf.
Open je hart en geloof erin.
Maar liefde is zoveel meer dan alleen de liefde voor je partner.
Liefde voor je kinderen, voor jezelf, voor je vrienden, voor je dieren, voor het leven.

Wat is jouw geheim om het te doen slagen? 

Niet te streven naar perfectie, aanvaarden dat je iemand wel wat kan bijschaven maar niet echt veranderen. Daarom is het belangrijk dat je OOK kan leven met de minder leuke kanten van elkaar en dat de goede karaktertrekken de mindere kantjes ruimschoots compenseren.

Ook eerlijkheid en vertrouwen zijn onontbeerlijk. Je moet in een gelukkige relatie jezelf niet voortdurend hoeven te bewijzen. Er mag rust en tevredenheid zijn.

Maar wanneer je door gewoontes en vanzelfsprekendheid dreigt om van elkaar te verwijderen moet dat ook uitgesproken worden zodat je niet uit elkaar groeit.

Liefde gaat door de maag. Met welk zoets of gerechtje pakken ze je zo in? 

Een lekker pateeke of een tiramisu. Of een heerlijk ijsje in de zomer.

 

Met medewerking van Wifty Kris Puttevils