Leeftijd, meer bepaald 50+, wordt hét agendapunt bij adverteerders. En het zal nodig zijn als je weet dat de gemiddelde leeftijd van marketeers in de bureauwereld net geen 34 is. 

Met deze insteek trok het artikel op LinkedIn van Dirk Schyvinck, auteur van  ‘Wat als we straks 100 worden?’ onze aandacht.

“Leeftijd’ wordt hèt volgende punt op de agenda voor adverteerders om de stereotypen te ontrafelen die het heeft helpen bestendigen”, voorspelt chief brand officier Mark Pritchard van Procter&Gamble heel recent in een interview met Campaign magazine.

Pritchard: “Als bedrijf richten we ons nu niet alleen op millennials maar ook op boomers, dat is het volgende gebied! We bereiken elke dag vijf miljard mensen op de planeet en we zijn ’s werelds grootste adverteerder.

We hebben zowel een kans als een verantwoordelijkheid voor het veranderen van perceptie. Hoe mensen in reclame worden afgebeeld, heeft invloed op het geheugen, wat op zijn beurt invloed heeft op bias. Er is een onbewuste vooroordeel dat afkomstig is van dergelijke beelden en [het beïnvloedt] hoe je de wereld ziet. ”

En als de grootste adverteerder ter wereld het zegt, lijkt dat het begin van een nieuwe evolutie met meer aandacht voor de zogenaamde longevity economy.

Pittig detail:

1 dollar op 2 qua bestedingen in de VS komt van de 50-plusser terwijl de gemiddelde leeftijd van marketeers in de bureauwereld net geen 34 is…

Nog wat werk aan de winkel als je het ons vraagt.

 

Bron: bijdrage op LinkedIn van Dirk Schyvinck – auteur van  ‘Wat als we straks 100 worden?’

Free Photo: @ Jonas Humbel – Unsplash